Podjela krafni u Dugom Selu: Slastičarnica daruje slastice domovima za starije osobe, evo i zašto

Ana Kanazir
13. veljače 2023.
Novosti
A- A+

Vlasnik slastičarnice ‘Jagode i čokolada’ Dominik Vršić, uz potporu Grada Dugog Sela je u nedjelju darovao krafne domovima za stare i nemoćne osobe na području grada, a isto će napraviti i danas. Cijela akcija se zove ‘Krafne slatke za djede i bake’, a ovo nije prva ni zadnja ovakva akcija slastičarnice. Podjela krafni u Dugom Selu je ovime postala tradicija.

Sve je krenulo prije tri godine, a na ovaj način se Dominik zahvaljuje svojoj baki koja i danas živi u njegovim kolačima i krafnama. Ipak, kako bi cijela akcija podjela krafni u Dugom Selu bila moguća, pomogla je i potpora Grada Dugog Sela. Dominik se nada da će ova akcija potaknuti puno sretnih reakcija i osmjeha, ali i da će usrećiti sve korisnike domova.

Želi pokloniti starijima nešto slatko i od srca

Osim umirovljenika u domovima, krafne je dobilo i osoblje doma. Dominik sve krafne radi ručno i posebno se trudi oko njih, a osim krafna, na jesen daruje i školarce sladoledom.

– Korona nam je zaustavila akciju nakon prvog darivanja, ali sad ju nastavljamo i provodit ćemo je svake godine. Darujemo krafne svim umirovljenicima i svom osoblju u svim domovima na području grada. Ideja nam je da ti divni stari ljudi – naše bake i djedovi, dobe poruku da ih volimo i da im želimo pokloniti nešto slatko i od srca, rekao je slastičar Vršić za redakcija.hr.

Akcija postaje tradicija

Slastičarnica pokriva troškove ove akcije, dok se krafne rade po starom receptu, s najboljim sastojcima. Cijelu je akciju komentirao i gradonačelnik Nenad Panian.

– Zahvaljujem Dominiku i njegovoj ekipi što su počastili naše sugrađane. Ovi mali trenuci sreće , zadovoljstva i zabave u fašničko doba svima puno znače. Isto kao i naši najmlađi, naši umirovljenici su to zaslužili. Svi ćemo jednog dana biti u njihovoj dobi i mali znak pažnje puno će nam značiti. Stoga pozivam i druge koji mogu doprinijeti malim darkom da se priključe u ovakve akcije, ne samo u ovo fašničko doba, i dodatno ih razvesele. Ponosan sam na naše stanovnike i naš grad, kazao je gradonačelnik Panian, a prenosi redakcija.hr.

Ova hvalevrijedna akcija podjela krafni traje još danas u domovima u Dugom Selu, a prilika za novu ovakvu akciju je već iduće godine u isto vrijeme, jer je ovo sada već postala tradicija. Ako i vi želite napraviti svoje krafne, možete ih zamijesiti po ovom receptu.

Copy link
Powered by Social Snap