Podignuta optužnica: Produljenje pritvora za huligane koji su pretukli umirovljenika

Jasmina Grgurić Zanze
9. rujna 2019.
Novosti
A- A+

Javnost još uvijek pamti slučaj brutalnog premlaćivanja 69-godišnjeg umirovljenika iz Pule. Napad trojice mladića, dok je Evelino Vale kao zaštitar čuvao terasu kafića, dogodio se u srpnju. Huligani su ga gađali stolcem i udarali šakama, nakon čega je završio u bolnici, a kasnije se vratio na posao. Pritvoreni su, a ovih je dana uslijedila i optužnica.

umirovljenik

Foto: Evelino Vale | RTL screenshot

Općinsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je optužnicu protiv dvojice 24-godišnjih hrvatskih državljana i prijedlog za izricanje maloljetničke sankcije prema 17-godišnjem hrvatskom državljaninu zbog teškog ozljeđivanja 69-godišnjeg umirovljenika iz Pule.

Nasrtljivi trojac terete da su napali žrtvu 21. srpnja ove godine od 7 do 07,10 sati u Puli na Danteovu trgu, prema prethodnom dogovoru i s ciljem da teško povrijede umirovljenika, svjesni da im zbog starije životne dobi ne može pružiti otpor i pobjeći.

huligani pula
VIDEO: Trojica huligana u Puli istukla umirovljenika koji je čuvao terasu, gađali ga stolicom

“Zamaskiranih lica odjećom i maramama, došli su u neposrednu blizinu oštećenika koji je u tom trenutku sjedio za stolom. Dok je maloljetnik s palicom u ruci stajao u njegovoj neposrednoj blizini zaklanjajući mu najbliži izlaz sa terase, prvookrivljeni 24-godišnjak je, tereti ga se, više ga puta udario šakom u glavu, a kada se oštećenik ustao i krenuo bježati, drugookrivljeni 24-godišnjak je, tereti ga se, snažno bacio na njega stolicu i udario ga u ruku. Kada su ga sva trojica sustigla, drugookrivljeni 24-godišnjak ga je odgurnuo u kontejner za smeće uslijed čega je oštećenik pao na tlo, a dok je ležao na tlu, trojica okrivljenika su ga nogama udarali u tijelo. Oštećeni građanin je uslijed svih udaraca i napada zadobio teške tjelesne ozljede” – piše u detaljnom opisu na stranicama DORH-a, Općinskog državnog odvjetništva u Puli.

U podignutoj optužnici zatraženo je da se produlji istražni zatvor protiv dvojice 24-godišnjih okrivljenika zbog osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će ponoviti kazneno djelo.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap