Plenković o DORH-u i Aladroviću: ‘Proučavat ćemo njihov zahtjev koliko god mi bude bilo potrebno’

Josip Mihaljević
2. ožujka 2022.
Novosti
A- A+

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas se kratko osvrnuo na DORH-ov zahtjev za skidanjem imuniteta ministru Aladroviću. Kaže kako će taj zahtjev proučavati koliko god mu bude bilo potrebno da ga temeljito prouči jer se radi o presedanu u povijesti Vlade, a cijelu stvar je nazvao krajnje nebitnom.

plenkovic

Foto: Andrej Plenkovic | FB screenshot

Jutros je premijer Andrej Plenković kratko prokomentirao Aladrovićevu situaciju. Govorio je to na konferenciji za medije na kojoj su Plenković, ministar financija Zdravko Marić i guverner HNB-a Boris Vujčić objavili kako je HPB preuzela hrvatsku podružnicu Sberbanke.

Vlada je i jučer poručila da će DORH-ov zahtjev “proučiti” pa tek onda odlučiti što napraviti. Plenković je danas ponovio istu stvar:

aladrović
DORH od Vlade zatražio zahtjev za odobrenje kaznenog postupka protiv Aladrovića

“Kad proučimo odgovorit ćemo”, kazao je Plenković.

Na pitanje zašto se zahtjev proučava, premijer je odgovorio da je riječ o prvoj takvoj situaciji u povijesti Vlade. Novinari su ga podsjetili da je prije godinu i pol dana govorio da bi imunitet članovima Vlade trebalo ukinuti, da se radi o reliktu iz prošlosti. Kako će funkcionirati Vlada u kojem su dva člana pod istragom, a jedan je već bivši?

“Odgovorio sam vam. Nema ništa rutinskog u ovome. Pažljivo slušajte što vam govorimo. Odgovorio sam vam da ćemo proučiti. Kad proučimo donijet ćemo odluku”, kratko je odgovarao Plenković.

Na pitanje koliko će im trebati da poruče zahtjev:

“Koliko god mi bude bilo potrebno da temeljito to proučim. Ne znam kad je stigao DORH-ov zahtjev. To je krajnje nebitno pitanje u svemu onome čime se bavimo”, zaključio je premijer.

Plenković o DORH-u i Aladroviću: ‘Proučavat ćemo njihov zahtjev koliko god mi bude bilo potrebno’
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap