DORH od Vlade zatražio zahtjev za odobrenje kaznenog postupka protiv Aladrovića

Josip Mihaljević
1. ožujka 2022.
Novosti
A- A+

U Vladu je od DORH-a stigao zahtjev za odobrenje kaznenog postupka protiv ministra rada Josipa Aladrovića. Prema informacijama koje su se pojavile u javnosti, sporna su najmanje dva zapošljavanja u HZMO-u tijekom njegovog ravnateljskog mandata.

aladrović

Foto: Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović | Youtube screenshot

Kako neslužbeno doznaje RTL, u Vladu je od DORH-a stigao zahtjev za odobrenje pokretanja kaznenog postupka protiv ministra rada Josipa Aladrovića. Kod ministra Horvata takav zahtjev nisu ni trebali znati jer je za djelo za koje ga terete predviđena kazna zatvora u trajanju većem od pet godina, dok je kod Aladrovića predviđena kazna u trajanju manjem od pet godina pa DORH mora slati zahtjev.

Drugim riječima, protiv člana vlade ne može se voditi kazneni postupak za vrijeme trajanja mandata zbog počinjenja kaznenih djela za koje je predviđena kazna zatvora do 5 godina bez prethodnog odobrenja Vlade.

Ministra terete zbog uhljebljivanja u HZMO-u

aladrović
Ministar Aladrović već pripremio ostavku? Poručuje: Mandat mi je na raspolaganju

Prije nego što je postao ministar rada, Aladrović je nekoliko godina bio na poziciji ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Nakon uhićenja sada već bivšeg ministra graditeljstva Darka Horvata, više medija objavilo je kako je pod istragom USKOK-a obuhvaćen i Aladrović, kao i potpredsjednik Vlade Boris Milošević. Aladrović je tek “periferno” zahvaćen ovom istragom, a u javnosti su se pojavile informacije kako postoje dokazi da je Aladrović kao ravnatelj HZMO-a nezakonito zapošljavao ljude, odnosno kako je pogodnim kandidatima osiguravao pitanja za natječaje.

Aladrović je u jedinoj izjavi za medije od uhićenja ministra Darka Horvata kazao kako nikada nikome nije pogodovao, ali je dao naslutiti da se spornih zapošljavanja ni ne sjeća jer je HZMO velik sustav u kojem radi preko 2700 ljudi.

 

DORH od Vlade zatražio zahtjev za odobrenje kaznenog postupka protiv Aladrovića
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap