Plenković najavio paket mjera protiv poskupljenja, uključeni su i umirovljenici

Josip Mihaljević
10. veljače 2022.
Novosti
A- A+

Vlada će snažnim paketom mjera ublažiti udar na standard građana zbog rasta cijena energenata, poručio je premijer Andrej Plenković jučer putem Twittera. Na netom održanoj sjednici vlade potvrdio je da će u paketu mjera biti uključeni i umirovljenici.

plenkovic

Foto: Youtube screenshot

Premijer Andrej Plenković jučer je putem Twittera najavio kako će “Vlada snažnim paketom mjera ublažiti udar na standard građana zbog rasta cijena energenata.” Na netom održanoj sjednici Vlade o paketu mjera  potvrdio kako će umirovljenici biti uključeni u cijelu priču.

hrelja sabor
Hrelja: Umirovljenici će biti uključeni u lepezu rješenja protiv poskupljenja

“Ovim snažnim paketom koji se elaborira od strane više resora ublažit ćemo udar na standard građana zbog rasta cijene energenata. Pripremili smo sveobuhvatan paket, njegovo predstavljanje bit će sredinom idućega tjedna. Odnosit će se na proširenje opsega i povećanja iznosa socijalnih transfera najugroženijim i najranjivijim skupinama u društvu, socijalnim ustanovama i umirovljenicima”, kazao je Plenković.

Rast cijena struja i plina nećemo moći u potpunosti izbjeći, poručio je Plenković, ali će se truditi da on bude što manji. Kazao je kako će u paket mjera biti uključena porezna rasterećenja, socijalni transferi, a istaknuo je da će i državna tvrtka HEP igrati ulogu:

“Paket će biti izdašan, bit će snažan, vjerujem da će maksimalno zaštititi one najugroženije, ali i sveukupne troškove naših kućanstava od 1. travnja”, kazao je Plenković.

Komentirao je i okrutno ubojstvo u Rijeci u kojem je ubijena 67-godišnja umirovljenica:

“Na divljački način ubijena je žena. Najoštrije u ime cijele Vlade osuđujem taj barbarski čin koji se dogodio u sred dana, na javnom mjestu, pred svjedocima i prema starijoj ženskoj osobi. Sve okolnosti ovog teškog ubojstva saznat ćemo po završetku istrage, no prema raspoloživim informacijama, razvidno je da počinitelj ovog teškog ubojstva ima dosta problema, da je njegovo psihičko stanje i eventualne druge motive potrebno temeljito ocijeniti od strane struke”, kazao je Plenković.

Plenković najavio paket mjera protiv poskupljenja, uključeni su i umirovljenici
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap