Hrelja: Umirovljenici će biti uključeni u lepezu rješenja protiv poskupljenja

Josip Mihaljević
9. veljače 2022.
Novosti
A- A+

HSU-ov Silvano Hrelja bocnuo je SDP-ovce u Saboru zbog prijedloga o inflatornom dodatku za umirovljenike, a kazao je kako je na koalicijskom sastanku početkom godine predložio mjere za zaštitu najsiromašnijih. Nije htio otkriti koje su.

hrelja sabor

Foto: Silvano Hrelja | Youtube screenshot

Saborski zastupnik HSU-a Silvano Hrelja iskoristio je petominutni govor u Saboru kako bi se pomalo obrušio na SDP koji je jučer predstavio ideju isplate inflatornog dodatka na mirovine. Podržao je njihov prijedlog i pohvalio činjenicu što su nakon godinu i pol dana od isplate covid dodatka priznali da je taj model dobar, ali im je zamjerio što iz redova SDP-a nije došlo nešto kreativnije rješenje.

“Drago mi je da su se kolege iz SDP-a nakon godinu i pol međusobnih svađa i raskola sjetili najslabijih u društvu, a to su radnici s malim plaćama i umirovljenici. Drago mi je da zagovaraju njihov bolji standard. Našli su rješenje koje je već u praksi, ali očekivao sam da će nešto možda inovativno naći jer u dijelu njihovih nastupa vidim neke greške”, kazao je Hrelja.

Kritizirao je SDP-ovu ideju o drugačijoj formuli usklađivanja mirovina i kazao kako bi njome samo došlo do još većeg jaza između najnižih i najvećih mirovina.

Hrelja: Umirovljenici će biti uključeni u lepezu rješenja protiv poskupljenja

Hrelja je u svom govoru najavio kako će umirovljenici definitivno biti uključeni u paket pomoći koji dolazi zbog poskupljenja. Međutim, nije htio otkriti o kojim se rješenjima konkretno radi.

“Na prvom sastanku parlamentarne većine u ovoj godini inicirao sam traženje rješenja za najsiromašnije građane RH, a među njima je najveći broj umirovljenika. Na tomu se radi i tu ću stati. Radi se, umirovljenici će biti uključeni u cijelu lepezu rješenja za pomoć građanima”, kazao je Hrelja.

Budući da se kao jedna od zvučnijih mjera za zaštitu najsiromašnijih spominje proširenje vaučera za plaćanje režijskih troškova, ostaje za vidjeti hoće li i umirovljenici biti uključeni u tu priču.

Hrelja: Umirovljenici će biti uključeni u lepezu rješenja protiv poskupljenja
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap