Pjevačica Ida Prester o starenju: ‘Teško mi je vidjeti pritisak društva, to je fašizam mladosti sa svih strana’

Ana Kanazir
4. prosinca 2023.
Novosti
A- A+

Jučer je u emisiji Nedjeljom u 2 kod Aleksandra Stankovića gostovala pjevačica Ida Prester. Tema emisije je bilo nasilje nad ženama, a upravo je Ida nedavno pokrenula kampanju ‘Štit’ s ciljem edukacije i upozoravanja na nasilje nad ženama. Osim toga, dotakla se i teme starijih osoba, ali i toga kako ona zamišlja svoju starost, a otkrila je i kako u tim godinama ne bi trebala prestati erotičnost kod žena.

Ida Prester u Nedjeljom u 2

Ida Prester | Foto: Screenshot YouTube

Ida Prester je popularna pjevačica koja publiku oduševljava svojim glazbenim uradcima, ali i video spotovima. Jednako tako nerijetko je potpuno iskrena u svojim pogledima na život, što je još jednom pokazala u emisiji Nedjeljom u 2. Osim odgovaranja na pitanja o nasilju nad ženama i svojoj mladosti, Ida je pričala i o starenju, ali i starosti.

Stariji muškarac pije vodu iz čaše, pri čemu su u prvom planu čaša i njegovo lice
Istraživanje je potvrdilo: Redoviti unos tekućine usporava starenje

U starosti možemo i dalje napredovati

Ida Prester je prije pola godine objavila spot za pjesmu ’70’, a u spotu su sudjelovale sve gospođe u godinama. Točnije, uvjet je bio da nitko mlađi od 60 ne sudjeluje u spotu. Tako su se u spotu pronašle manekenka Zvona Vučković, influencerica Jadranka Olivari Jirsak, glumica Ksenija Marinković, zagrebačka street style ikona Đurđa Anotolović, dizajnerica interijera Lila Jurić i brojne druge gošće.

– To je bila moja posveta starosti kakvu je vidim. Nasuprot svih silnica i medija koji nas uvjeravaju da je starost nešto ružno, odvratno, da su bore nešto čega se treba sramiti, da s 45 godina treba doslovce sjest doma i više ne izlaziti. Ja starost doživljavam drugačije i nadam se da će biti barem upola kako je prikazano u mom spotu. Želim promovirati starost kao jedno doba koje može biti ispunjujuće, u kojem možemo i dalje napredovati, razvijati se, veseliti se i jako mi je teško vidjeti pritisak društva. To više nije ni pritisak, to je fašizam mladosti sa svih strana, objasnila je pjevačica o zanimljivom spotu, objasnila je Ida u emisiji.

Bitno je psihički ne odustati od sebe

U nastavku razgovora je pričala o tome kako se starost često povezuje sa smrću i nečim ružnim, dok istina može biti potpuno drugačija. Dodala je kako je najvažnije od svega uživati u životu.

– Mi sami moramo raditi na sebi. Inače ćeš biti sve nesretniji u životu. Jednog dana ćeš stvarno umrijeti, ali sve ostale dane ćeš živjeti i ti trebaš u svakom periodu života to prigrliti i uživati u onom momentu koji je sada. Uživat u unucima, uživati u putovanjima, rekla je pjevačica.

Posebno se osvrnula i na žene u zreloj dobi kojima se zbog godina uzima pravo na erotiku, a otkrila je i kako ona zamišlja svoju starost.

– Mislim da žene mogu uživati stvarno u svemu do kasne dobi. Najgore je što se ženama uzima pravo na erotiku. Za muškarce je normalno, stari frajer ima mladu koku, ali je neukusno i nepristojno kada je žena seksi, kada se osjećaš seksi u 50-ima ili 60-im godinama jer to nije prigodno. Ma zašto ne, ako ti imaš taj drive, žena može uživati u svojoj ženstvenosti u svakoj dobi. Zato sam i napravila tu pjesmu, taj spot o sebi, kako sebe vidim sa 70 godina. Možda ću se potpuno promijeniti, ali to je punina života i stvarno se vidim da ću sa 70 godina nastupati na festivalu. Ne moramo svi biti dive ili Grace Jones, bitno je da ti psihički ne odustaneš od sebe i da kažeš ja to zaslužujem. Ja imam život kakav hoću, ja ću raditi na sebi, ja ću živjeti u punini života jer zaslužujem da meni u svakom periodu bude najbolje što se može i što mi zdravlje daje, poručila je Ida Prester.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap