Pitali smo vas što mislite o popularnom vršnjaku Toniju, evo kako ste presudili

Jasmina Grgurić Zanze
1. veljače 2019.
Novosti
A- A+

Atrakcija zvana umirovljenik “Gripa ne postoji” Toni ne prestaje zaokupljati pažnju javnosti. Svojih pet minuta slave, zasigurno ni sam ne želeći, stekao je u jednako toliko vremena. No, ona se preko noći nipošto nije ugasila. Uzrečice nadahnute njegovom izjavom “Vježbaj, piz** ti materina” ne samo da ne napuštaju sferu komunikacije, nego neprestano dobivaju nove varijacije na temu.

Snimak zaslona/Youtube

Nakon famozne izjave da gripa, bolest i starost ne postoje te optužbe na račun umirovljenika za kolaps zdravstvenog sustava, uz poruku da vježbaju, za 82-godišnjim Taljatom Selmanijem svi su doslovno poludjeli. Snimali su se nastavci, izvlačili detalji iz privatna života, pisalo o mladenačkoj manekenskoj karijeri… Poziv za reviju stigao mu je i iz Varteksa. Njegove riječi su se čak i uglazbile, a ovih se dana dida Toni putem Instagrama javio i nogometnom reprezentativcu Šimi Vrsaljku te mu u svome stilu napisao: “Bravo Šime samo vježbaj.”

Simpatizera mnogo, ali onih drugih za nijansu više

Najpoznatiji penzioner u Hrvatskoj za jedan medij snimio je čak i video uradak u kojem ocjenjuje izgled balkanskih zvijezdi s Youtubea (niste puno propustili, svima je dao petice, pa i Hani iz Gospodina Savršenog, op.a.).

ANKETA Fenomen slave umirovljenika Tonija: Prava zvijezda ili dosadni šarlatan?

Bilo kako bilo, ovaj fenomen će, čini se, potrajati još neko vrijeme. No, nisu svi ljubitelji lika i djela dide Tonija pa su tako mnogi već pomalo zasićeni njegove pojave i fora proizašlih iz iste. Pitali smo vas stoga što mislite o popularnosti svoga vršnjaka koji vam je dao tolike savjete za zdrav život. Mišljenja su poprilično podijeljena, uz blagu prevagu na stranu onih kojima čitava stvar očito više nije zabavna kao u početku.

Rezultati naše ankete, u kojoj je sudjelovalo 157 osoba, pokazuju da je Tonijeva prva poruka umirovljenicima nasmijala vas 32 posto. Da ima dobre savjete i da zaslužuje biti slavan smatra 15 posto. Ukupna podrška iskazana na ovaj način ipak ne prelazi 50 posto. Onih kojima je u početku sve to bilo zabavno, a sada im je dosadno je 30 posto, dok 22 posto misli da je gospodin Toni šarlatan čiji savjeti nemaju veze sa zdravom pameću. Tako ipak više od polovine vas uskraćuje svoju podršku fenomenu popularnog umirovljenika Taljata Selmanija.

Što mislite o umirovljeniku "Gripa ne postoji" Toniju?

Za zaključiti je kako ipak veći broj obožavatelja Toni ima među mlađim generacijama, jer onim starijima savjeti o vježbanju očito nisu najbolje sjeli, možda baš zato jer se njih najviše i tiču.

Za jedne prostak, a za druge šaljivac

Komentare ste ostavili i na našoj Facebook stranici, a izdvajamo samo neke:

“Od njega ste vi mediji napravili zvijezdu, a on je dosadni šarlatan koji prodaje pamet budalama koje su oduševljene njegovom psovkom “Vježbaj p…. ti mat….a. Jadno.” Melita

“Samuel Johnson (britanski filozof, 18.st): Čudno je gospodine s kako malo prave intelektualne superiornosti ljudi mogu postati slavne ličnosti u javnom životu.. Ovaj tip mi je prostak i ništa više.” Zora

“Reklama nekulture u poznim godinama, onda se čudite mladosti kojoj to servirate. Strašno.” Božica

“Prostak i neotesanec. Takva je politička scena, pa se model prenosi i na sve ostale dijelove društva. Prostakluk se cijeni.” Ljerka

“Zašto bi neki drugi bili celebrity, a potekli su isto iz običnog puka, a ovaj čovjek ne može to postati. Svaka mu čast, zdrav, normalan u tim godinama, vi to kao da se podrazumijeva, a nije istina, rijetki su kod nas.” Marija

“Niti zvijezda, niti šarlatan. Čovjek, umirovljenik koji se želi malo šaliti, zašto ga osuđivati?” Ružica

Ostaje komentare možete pročitati na linku ispod, a rezultate ankete pogledati ovdje.

Pitali smo vas što mislite o popularnom vršnjaku Toniju, evo kako ste presudili
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap