Pernar: “Smatrate li normalnim da cijela država mjesecima bude paralizirana da bi neki pradjed živio tjedan dana dulje?”

Josip Mihaljević
3. travnja 2020.
Novosti
A- A+

Saborski zastupnik Ivan Pernar preko svoje popularne Facebook stranice vodi rat protiv epidemijskih mjera zaštite protiv koronavirusa. Jučer je pomalo eskaliralo kada je jednog svog pratitelja pitao smatra li normalnim “da cijela država mjesecima bude paralizirana i u karanteni zato da bi neki djed ili pradjed živio dan, tjedan, mjesec ili godinu dulje”.

ivan pernar

Foto: Ivan Pernar | Youtube screenshot

Saborski zastupnik Ivan Pernar jučer je na svojoj Facebook stranici koji prati preko 300 tisuća ljudi objavio post o “korona zastrašivanju u režiji Beroša i Božinovića”.

“Jučer su nas “stožeraši” izvijestili o sedmoj “žrtvi” korone u Hrvatskoj, starcu od 90 godina koji je umro u KB Dubravi, a koji je prethodno imao moždani udar, te visok krvni tlak i dijabetes. Jel itko među vama stvarno misli da je on žrtva korone ili ste ipak skloniji tezi daj e njegova smrt posljedica duboke starosti i prethodnih bolesti koje je imao”, upitao je Pernar svoje pratitelje.

Uz to je podijelio i fotografiju s osnovnim informacijama o žrtvama koronavirusa u Hrvatskoj:

  • Muškarac, 70 godina, ranije zdravstveno stanje nepoznato
  • Muškarac, 74 godine, onkološki bolesnik
  • Žena, 65 godina, onkološka bolesnica
  • Žena, 92 godine, zdravstveno stanje sa “značajnim komorbiditetima”
  • Muškarac, 60 godina, visok krvni tlak
  • Muškarac, 84 godine, imao moždani udar
  • Muškarac, 90 godina, moždani udar, visok krvni tlak, dijabetes

Na sve ovo, Pernar ima ovo za reći:

“Tu zapravo leži bit korona manipulacije na koju ukazujem, tko god umre, a pozitivan je na koronavirus, sve se svaljuje na koronu, iako, ako dublje pogledate, očito je da korona u pravilu nije osnovni uzrok smrti.

Smatrao sam bitnim to istaknuti jer su upravo “korona smrti” instrument s kojim drže populaciju u strahu, a samim time i u pokornosti i poslušnosti spram HDZ-ove vlasti”, napisao je Pernar.

Sporni komentar u objavi

Jedan njegov pratitelj napisao je  da razumije ako Pernar osobno nema nikoga starijeg doma tko je u rizičnoj skupini, ali je naveo sebe koji živi s dvije starije osobe kao primjer:

“Ako oni dobiju koronavirus bit će u vrlo teškoj situaciji. (…)

To što ti pozivaš na bojkot mjera samoizolacije izravno utječe na mene i slične meni i naše obitelji. Zarazi li se jedan, velika je mogućnost da se zaraze svi, a ja svoju baku i djeda ne želim izgubiti bez obzira ima li on 150 ili 80 godina”, kazao mu je čitatelj.

Pernar je posve hladnokrvno na to odgovorio ovako:

“Ja razumijem vašu želji da bi htjeli da vam preci žive što dulje, ali smatrate li normalnim da cijela država mjesecima bude paralizirana i u karanteni zato da bi neki djed ili pradjed živio dan, tjedan, mjesec ili godinu dulje?”

pernar

Foto: Facebook screenshot

 

Copy link
Powered by Social Snap