Penzići Rijeka: “Cilj nam je da umirovljenici jednim klikom dođu do informacija”

Alberta Požgaj
5. lipnja 2022.
Novosti
A- A+

Razgovarali smo s predsjednikom Matice umirovljenika Rijeka, gospodinom Emilom Baumgartnerom. Fokus razgovora je bio na web stranici ‘Penzići Rijeka’ koja je jedna od rijetkih, ako ne i jedina stranica za umirovljenike koju vodi nadležna Matica, a gdje stariji mogu pronaći korisne informacije i savjete na jednom mjestu.

internetska stranica Penzići Rijeka | screenshot: službena stranica Penzići Rijeka

internetska stranica Penzići Rijeka | screenshot: službena stranica Penzići Rijeka

Gospodin Baumgartner predsjednik je Matice umirovljenika Rijeka zadnjih 5 godina. Odgovorio nam je kako je web stranica prilikom njegovog dolaska već bila aktivna, no kako nije bila toliko ažurna. Zajedno sa suradnicama odlučio je to promijeniti zahvaljujući čemu je stranica Penzići Rijeka postala izvor informacija i korisnih savjeta za sve starije građane Rijeke i okolice.

Jednim klikom do svih relevantnih informacija

google
Mislite da znate googlati? Donosimo tri trika za efikasnije pretraživanje interneta

Matica umirovljenika imala je jedan cilj što se tiče vlastite web stranice Penzići Rijeka. Smatraju da su taj cilj ostvarili, no ističu kako uvijek ima mjesta za napredak.

„Cilj nam je bio da umirovljenici jednim klikom mogu doći do informacija. Bilo da se radi o izletima, određenim dnevnim događanjima, novosti koje donosi radio Rijeka i slično. Odnosno, htjeli smo da naši stariji sugrađani mogu na jednostavan način doći do svih onih aktivnosti koje mi nudimo“, odgovorio nam je gospodin Baumgartner.

Tomu u prilog idu i informacije za festival koji će se uskoro odviti u Rijeci.

„Evo upravo sada slažemo tekst za koji nam je važno da dođe do naših starijih sugrađana, a radi se o koncertu Azre Medunjanin u sklopu festivala Porto Etno na Trgu riječke rezolucije koji naši stariji sugrađani mogu poslušati uz 50% popusta koji je upravo naša Matica uspjela pregovarati“, istaknuo je predsjednik Matice umirovljenika Rijeka.

Uz vlastite snage, Matica umirovljenika Rijeka, točnije, njihova web stranica Penzići Rijeka ima potporu i vanjskih suradnika koji pomažu u kreiranju sadržaja.

Riječki penzići u akciji: "Uživali smo u dobrom raspoloženju i prekrasnom vremenu"

„Stranicu smo postavili kroz suradnju sa suradnicima poput Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i Sveučilišta u Rijeci čiji stručnjaci i znanstvenici pišu stručne članke koji su od velike pomoći osobama zrelije životne dobi koje nas prate. No, od velike pomoći su mi moje mlađe suradnice te se svi zajedno dogovaramo oko informacija i sadržaja koji ćemo ponuditi, a za koje smatramo da će umirovljenicima biti od koristi“, naveo je gospodin Baumgartner.

Nedostatak koji žele što prije riješiti

Uz niz pozitivnih strana koje nudi ova aktivna web stranica namijenjena umirovljenicima, postoji jedan nedostatak koji bi voljeli u skorijoj budućnosti promijeniti.

„Bilo je dosta poteškoća prilikom uspostavljanja web stranice Penzići Rijeka, odnosno, kada sam došao na funkciju želio sam unaprijediti stranicu, da bude preglednija, modernija. U tom smislu nedostaje nam netko tko se više razumije u tehničku stranu koja se tiče izgleda stranice. Treba nam u konačnici osoba koju smo spremni platiti za projekt osuvremenjavanja web stranice Penzići Rijeka“ odgovorio nam je predsjednik Matice.

Unatoč tome, Penzići Rijeka predstavlja sadržajnu web stranicu gdje riječki umirovljenici mogu pronaći relevantne i korisne informacije.

„Dojma smo kako je stranica od velike koristi našim umirovljenicima, no svakako bismo voljeli još više njihovih razmišljanja o tome što bi htjeli vidjeti više, što bi promijenili u tome što je već prezentirano na stranici. No, osim stranice Penzići Rijeka imamo i vlastitu Facebook stranicu ‘Penzići’ gdje dobivamo puno više povratnih informacija naših umirovljenika što nam je od velike koristi“, zaključio je predsjednik Matice umirovljenika Rijeka, Emil Baumgartner.

Penzići Rijeka: “Cilj nam je da umirovljenici jednim klikom dođu do informacija”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap