Pas pred očima neodgovorne vlasnice izgrizao 64-godišnjaka

Jasmina Grgurić Zanze
12. listopada 2020.
Novosti
A- A+

Šetnja za jednog starijeg Zagrepčanina umalo je protekla kobno. Završio je teško ozlijeđen na Klinici za traumatologiju. Više puta ugrizao ga je pas, ali ne lutalica, nego kućni ljubimac neodgovorne vlasnice pred čijim se očima odvijao napad.

Pas pasmine border colie Foto: Pixabay

Napad psa na čovjeka nije neka vijest, no kada se sve to odvija pred očima neodgovorne vlasnice kućnog ljubimca i kada su žrtve najranjivije društvene skupine, djeca i stariji, onda svakako jest.

Kućni ljubimci imaju ljekoviti učinak na starije osobe

Tako je Policijska uprava zagrebačka izvijestila kako je u subotu popodne u Novom Zagrebu 64-godišnjaku prišao pas te ga u prisustvu vlasnice nekoliko puta ugrizao za ruku. Ozlijede su takve da je muškarac završio na Klinici za traumatologiju.

Pas nije imao povodac ni brnjicu. Riječ je o inače miroljubivoj pasmini border colie. Razlog je to više da vlasnici više računa povedu o zaštiti prolaznika i da kućne ljubimce ne puštaju da se kreću bez nadzora, koliko god oni bezopasni bili.

“Na Jadranskoj aveniji u Novom Zagrebu 10. listopada oko 16.40 sati 64-godišnjaku je prišao pas pasmine border colie koji nije imao povodac niti zaštitnu brnjicu te ga u prisustvu 54-godišnje vlasnice više puta ugrizao u predjelu ruke. Liječnička pomoć pružena u Klinici za traumatologiju gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen” – izvijestila je PU zagrebačka.

Copy link
Powered by Social Snap