Pandemija poharala dom za starije: Dvoje umrlih, zaraženi skoro svi korisnici i djelatnici!

Jasmina Grgurić Zanze
3. prosinca 2020.
Novosti
A- A+

Gotovo svi korisnici doma za starije i nemoćne u Daruvaru zaraženi su koronavirusom, a zaražen je i veći dio osoblja. Dvije su osobe preminule. Povišena tjelesna temperatura pojavila se kod nekoliko umirovljenika još prošlog tjedna. Tijekom vikenda ravnateljica je kazala kako 12 zaraženih korisnika te šestero zaposlenika imaju blaže simptome. U utorak su svi u ovoj ustanovi testirani, a virus je potvrđen kod čak 53 osobe, dakle gotovo svih s obzirom da je riječ o manjem domu pri samostanu.

Ilustracija: Rawpixsel

Dvoje je umrlih i čak 53 zaraženih u Domu za starije i nemoćne osobe Ljudevite pl. Janković u Daruvaru, ustanovi pri tamošnjem samostanu. Tamo je smješteno svega 40-ak osoba, od kojih je zaraženo njih čak 37, kao i 16 od 20-ak zaposlenih.

Temperatura se u Domu pojavila prošli utorak, tri dana kasnije već je bilo zaraženo 12 korisnika te šestero djelatnika, da bi se u svega nekoliko dana ta brojka popela na čak 37 zaraženih korisnika i 16 zaposlenika, piše Moj portal.hr. Dvoje korisnika doma u dobi od 81 i 75 godina je umrlo. Dvije se osobe nalaze na Covid odjelu bjelovarske Opće bolnice i njihovo stanje je još uvijek neizvjesno.

Koronavirus probio se u još jedan dom za starije i nemoćne osobe

Ravnateljica ustanove Marina Vulinović još je za vikend izjavila da se svi osjećaju dobro i imaju blaže simptome, no u utorak su na koronavirus testirani svi u ustanovi koju je virus doslovno poharao. Tjedan dana ranije testirano je 13 korisnika, a njih 12 bilo je pozitivno. Šest zaposlenika koji su imali simptome poslani su u samoizolaciju, a ostali su nastavili raditi.

Dakle, u prvom navratu nisu testirani svi, iako se situacija mijenjala iz sata u sat. Kako neslužbeno doznaje Moj portal.hr, onim korisnicima kojima je temperatura bila potpuno pala, u međuvremenu je opet skočila, neki su počeli kašljati i plitko disati, a drugi su dobili proljev. Jedan je korisnik od posljedica zaraze koronavirusom u nedjelju preminuo u bolnici, a drugi sutradan u samom Domu.  Od 16 zaraženih zaposlenika Doma neki su razvili simptome poput temperature i kašlja dok ih drugi uopće nemaju.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap