Pametni pas zvao susjede u pomoć usred noći nakon što mu se vlasnik srušio: “Spasio mi je život!”

Josip Mihaljević
20. srpnja 2018.
Novosti
A- A+

87-godišnji Josh Hilsenrath ima posebnu vezu sa svojim malim psom Buddyjem. Prošlog mjeseca, Josh koji živi sam, pao je u svojoj kući usred noći i nije se mogao ustati satima. Onda se njegov kućni ljubimac provukao kroz prozor i brzo otrčao kod susjeda kako bi im lajao ispred kuće u četiri ujutro.

josh buddy

Foto: Susjeda, Buddy i Josh | WPTV screenshot

Josh Hilsenrath (87) i njegov pas Buddy (12) imaju stvarno posebnu vezu, piše wptv.com.

Prošloga mjeseca, Josh je pao u svojoj kući oko ponoći i nije se mogao ustati satima. Buddy je znao da nešto nije u redu i odlučio je preuzeti stvari u svoje ruke. Izmigoljio se kroz poluotvoreni prostor i otrčao u susjedstvo po pomoći.

Tada je već bilo oko četiri ujutro i svi susjedi su čvrsto spavali. Ali Buddy je žestoko lajao ispred njihovih vrata.

Nakon što su odlučili provjeriti tko to pravi buku, susjedi Sydelle i Art su pronašli malog Buddyja ispred njihovih vrata i odmah ga prepoznali, budući da su ga nekad znali čuvati.

“Njegov lavež mi je govorio ‘pomozi mi, pomozi mi'”, ispričala je susjeda Sydelle.

Buddy ih je odveo u kuću gdje su zatekli Josha na podu u kupaonici gdje je proveo posljednja četiri sata. Pozvali su hitnu pomoć i odmah su ga pregledali. Na svu sreću, nije bilo težih ozljeda ali se situacija mogla dodatno zakomplicirati jer Josh boluje od dijabetesa i nije mogao doći do inzulina.

“Bog mu je dao pamet… Zahvalan sam svojim prijateljima, zahvalan sam jer imam ovog psa i zahvalan sam Bogu”, ispričao je Josh novinarima.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap