Ozbiljno upozorenje: “Stariji će, nažalost, umirati. Idemo spašavati te živote!”

Jasmina Grgurić
7. listopada 2020.
Novosti
A- A+

Danas je u Hrvatskoj drugi najgori dan otkako je izbila epidemija koronavirusa, imamo 363 zaraženih u posljednja 24 sata, a samo šestero više od toga zabilježeno je rekordnog 3. rujna. Međutim, sve je i veći broj umrlih po danu, uglavnom osoba starije životne dobi, a stiže nam i gripa. Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar uputio je građanima stoga jako važan apel.

Zvonimir Šostar (Snimak zaslona: Youtube/N1)

Hrvatska u posljednja 24 sata bilježi čak 363 zaraženih koronavirusom. Jedini gori dan bio je 3. rujna kada ih je bilo tek neznatno više, rekordnih 369. U posljednjem danu preminulo je čak petero osoba, dosad 309 ukupno. Smrtnost je sve veća, pogađa najviše starije osobe, a u takvoj epidemiološki poprilično nepovoljnoj situaciji iza ugla nam stiže i gripa.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar uputio je građanima stoga jako važan apel.

capak
Capak: Maske će biti obavezne u svim zatvorenim prostorima

“Mi smo dosad tijekom ljeta imali gro oboljelih od 20 do 35 godina, sad već imamo oboljele u dobi od 40 do 60 godina i sad će prijeći na starije. Stariji umiru, nažalost, imunosni sustav im je narušen, oni će umirati. Pa hajdemo spasiti te živote, samo s odgovornim ponašanjem. Nije nikakva velika filozofija, ništa posebno ne treba” -rekao je Šostar prilikom jučerašnjeg predstavljanja javnozdravstvene kampanje “Borci protiv koronavirusa”.

Najbitnija je pritom, istaknuli su u Zavodu, prevencija. Tako će na mjestima gdje je to najvažnije, u tramvajima, domovima zdravlja, školama i drugim ustanovama biti postavljeni plakati i digitalni ekrani čiji je cilj educirati i podsjetiti građane na važnost pridržavanja epidemioloških mjera – higijene, dezinfekcije i fizičke distance.

Građani se, rečeno je, ne pridržavaju preporuka, iako bi, s obzirom na crne rekorde koje u posljednjih mjesec dana bilježimo, trebali to činiti, tim više jer se epidemiji još uvijek – ne nazire kraj.

Ozbiljno upozorenje: “Stariji će, nažalost, umirati. Idemo spašavati te živote!”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap