Ovaj grad će umirovljenicima omogućiti povoljniji prijevoz taksijem

Luka Kalac
25. svibnja 2024.
Novosti
A- A+

Umirovljenici u Rovinju će uskoro imati povoljniji taksi prijevoz, a to su dogovorili taksi prijevoznici okupljeni u dvije udruge koje djeluju u gradu i okolici s lokalnom vlašću. Ovu će pogodnost moći koristiti korisnici Udruge umirovljenika Grada Rovinja, a cilj je kvalitetnija usluga taksi prijevoza za umirovljenike, unaprjeđenje kvalitete života u Rovinju, kao i poboljšanje prometnih rješenja i infrastrukture.

Taksi

Taksi | Foto: Unsplash / Markus Spiske

Na području Grada Rovinja i okolice djeluju dvije udruge taksi prijevoznika, Udruga taksista grada Rovinja i Udruga Vip taxi Rovinj. Upravo su oni pozvani na inicijalni sastanak u Gradskoj upravi. Potrebno je naglasiti kako je cilj spomenutog sastanka bio pronalazak zajedničkog rješenja pri olakšavanju prijevoza umirovljenicama i umirovljenicima. Za vrijeme sastanka, dogovoreno je potpisivanje ugovora kojim će se odrediti povlaštene cijene za prijevoz umirovljenika između Grada Rovinja i udrugama taksi prijevoznika.

Vaučeri za umirovljenike

Iza svega toga osmišljeni su vaučeri za umirovljenike koji žele povoljni taksi prijevoz, a dobit će ih korisnici Udruge umirovljenika Grada Rovinja. Upravo će to omogućiti povoljniji prijevoz za građane treće dobi.

Sredstva udruga taksi prijevoznika i Grada Rovinja će pokriti razliku u cijeni koju su umirovljenici plaćali dosad. Gradonačelnik Grada Rovinja, Marko Paliaga je naglasio važnost ovakvih inicijativa jer one, ponajprije, poboljšavaju kvalitetu života, ne samo umirovljenika, već svih građana Rovinja.

– Ova suradnja omogućit će nam da pružimo bolju uslugu našim umirovljenicima, olakšamo im svakodnevne aktivnosti i poboljšamo ukupnu mobilnost u gradu, rekao je gradonačelnik Marko Paliaga na sastanku, prenosi glasistre.hr.

Starija žena s rupcem na glavi sama u autobusu
Međimurska županija i ove godine pruža posebne pogodnosti za starije i osobe s invaliditetom

Aplikacija za kontrolu cijelog autotaksi prometa

Pored pristupačnijih cijena taksi prijevoza za umirovljenike i osobe treće životne dobi, napravljen je još jedan iskorak po pitanju navedene usluge. Riječ je o zajedničkoj aplikaciji za kontrolu cjelokupnog autotaksi prometa pomoću koje će se unaprijediti razina usluge taksi prijevoza te će se izbjeći, kako su istaknuli, nelojalna konkurencija. Uz to, uvest će se i poseban režim prometovanja za taksije unutar pješačke zone, piše glasistre.hr.

Podsjećamo i kako je od početka ove godine umirovljenicima omogućen besplatan željeznički prijevoz. U samo prva četiri mjeseca, usluge željeznice su koristili umirovljenici i osobe starije od 65 godina i to više od 300.000 puta. Za njihove potrebne je do travnja ove godine bilo izrađeno 120.000 pametnih kartica. Više o tome možete pročitati ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap