Otkriven još jedan ilegalni dom: Starce strpali u stan bez adekvatne skrbi!

Jasmina Grgurić Zanze
30. siječnja 2020.
Novosti
A- A+

Nakon otkrivene ilegalne udomiteljske obitelji kod Zadra, ekipa Provjerenog Nove TV otkrila je još jedan ilegalni obiteljski dom. U središtu Čazme nalazi se stan u kojem ilegalno žive stare i nepokretne osobe. One su smještene u potkrovlju zgrade bez adekvatnih uvjeta i skrbi. Stan je kupila vlasnica obiteljskog doma od jedne sutkinje koja joj je sa stanom na brigu ostavila i – oca.

Ilustracija: Pixabay

“Vlasnica obiteljskog doma iz Čazme nedavno je kupila stan na drugom katu zgrade u središtu grada koji joj je prodala sutkinja Prekršajnog suda. Uz brigu o stanu, nova vlasnica preuzela je i skrb o sutkinjinu ocu koji je ostao u stanu” – piše danas Dnevnik.hr.

Međutim, vlasnica i njezin sin uselili su još osoba u stan. Stanari kažu da je u stanu preminula jedna osoba dok su tamo boravile još dvije.

”Taj je čovjek umro, da. Jedan od štićenika bio je unutra i onda je on zvao hitnu. Bio je prebačen preko kreveta. Nije ležao na krevetu, nego preko kreveta. Pelena mu je bila otkopčana, a u istoj sobi bilo je još dvoje štićenika, muško i žensko u bračnom krevetu” – ispričala je za Provjereno Nove TV svjedokinja.

Večerašnje Provjereno: Udomiteljska obitelj pored Zadra radila ilegalno!

Ekipa Provjerenog snimila je kako iz stana izlazi muškarac koji izvodi nepokretnu osobu u invalidskim kolicima. Navode kako su starije osobe smještene u stanu bez adekvatne brige iako plaćaju legalan dom na drugoj lokaciji.

Vlasnica stana negirala je optužbe, a situaciju ne želi komentirati ni bivša vlasnica, koja navodno i dalje ima ključeve stana i koja ga koristi. Novinari su o svemu obavijestili Ministarstvo socijalne skrbi, policiju i sud na kojem sutkinja radi.

Cijelu priču pogledajte u večerašnjoj emisiji Provjereno.

Copy link
Powered by Social Snap