Večerašnje Provjereno: Udomiteljska obitelj pored Zadra radila ilegalno!

Josip Mihaljević
16. siječnja 2020.
Novosti
A- A+

Nakon slučaja u Andraševcu javnost malo po malo otkriva pravo stanje na polju skrbi za starije. Nova TV, odnosno redakcija njihove emisije ‘Provjereno’, dobila je anonimnu prijavu muškarca iz okolice Zadra koju je svoju rođakinju smjestio u udomiteljsku obitelj.

Ilustracija: Pixabay

Redakcija emisije ‘Provjereno’ Nove TV  zaprimila je anonimnu prijavu muškarca iz okolice Zadra koji je svoju rođakinju smjestio u udomiteljsku obitelj. Ponukan tragedijom u Andraševcu gdje je izgorjelo šest ljudi, odlučio je prijaviti i ovaj, po svemu sudeći ilegalan obiteljski dom.

Muškarac tvrdi da je umjesto prijavljenih pet smješteno čak 15 štićenika!

Redakciji Provjerenog odlučio se javiti jer je zabrinut za sigurnost vlastite rođakinje. Rođakinju je po vlastitom priznanju u dom smjestio bez ugovora, bez ikakvih papira, bez znanja institucija, s plaćanjem na ruke. Tvrdi da nije imao izbora, a udomiteljica je svoje uvjete postavila tako kako jest.

Ekipa Provjerenog posjetila je dotični dom, par kilometara od Posedarja u Zadarskoj županiji. Kći vlasnice im je potvrdila da imaju dozvolu za skrb o pet štićenica, koji žive u prizemlju, a članovi obitelji na katu.

“Žive skupa i one koje znaju i ne znaju, razumne i nerazumne. Noću ostaju same, bez nadzora, nitko ne ostaje s njima. Ponukan onim što se dogodilo u domu, oni što su se popalili, pa tko kaže da tako neće biti i tu?!”, upitao se muškarac koji je ovaj slučaj odlučio prijaviti.

Iako su u spornom domu u početku tvrdili da posluju po zakonu, ekipa Provjerenog susrela je oko doma skupinu žena koje su im potvrdili da korisnici nisu samo u prizemlju, već da su neki smješteni na katu. U kontaktu su sa zadarskim Centrom za socijalnu skrb i po svemu sudeći – udomiteljica je radila mimo zakona.

Prema najnovijim informacijama s terena, od dolaska ekipe Provjerenog udomiteljica panično zove obitelji korisnika i poručuje da što prije dođu po njih.

Večerašnje ‘Provjereno’ možete gledati od 22:50 na Novoj TV. 

 

Copy link
Powered by Social Snap