Osnovan novi zatvoreni dobrovoljni mirovinski fond imena ‘Arena Mudra Mirovina’

Ana Kanazir
15. prosinca 2022.
Novosti
A- A+

Arena Hospitality Group je hotelska grupacija, ali i prva u hotelskoj industriji koja postaje pokrovitelj zatvorenog dobrovoljnog mirovinskog fonda naziva ‘Arena Mudra Mirovina’. Ovime svojim zaposlenicima omogućava štednju u trećem mirovinskom stupu. Fondom će upravljati Erste društvo s ograničenom odgovornošću za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima.

stednja

Foto: Unsplash

Arena Hospitality Group ima sjedište u Puli, ali upravlja hotelima, turističkim naseljima i kampovima u Hrvatskoj, Njemačkoj, Austriji, Mađarskoj i Srbiji. Dobrovoljno članstvo u novom fondu će biti omogućeno svim zaposlenicima ove grupacije u Hrvatskoj.

mirovinski fondovi
Pregled mirovinskih fondova u listopadu: Postoje naznake oporavka, ali godišnji gubici su veliki

U dobrovoljne mirovinske fondove osoba sama uplaćuje svakog mjeseca iznos novaca koji sama odabere, dok se novac drži na korisničkom računu. Podaci HANFA-e za listopad ove godine pokazuju kako se broj članova osam dobrovoljnih mirovinskih fondova povećao za 0,4 posto na mjesečnoj razini, dok se broj članova 20 zatvorenih mirovinskih fondova povećao za 0,1 posto, čime su ovi fondovi imali 369.296 članova u otvorenim dobrovoljnim mirovinskim fondovima, odnosno 46.752 članova u zatvorenim dobrovoljnim mirovinskim fondovima, o čemu smo više pisali ovdje. Također, oni koji redovito uplaćuju u treći stup, mogu računati i na državni poticaj od 750 kuna, pod uvjetom da su uplatili 5.000 kuna mjesečno.

O novom mirovinskom fondu je više rekao i predsjednik Uprave Arena Hospitality Grupe:

– Naši vrijedni zaposlenici i njihova motivacija najvažniji su čimbenici uspješnosti poslovanja naše hotelske grupacije. Osnivanje zatvorenog mirovinskog fonda „Arena mudra mirovina“ dodatni je način na koji želimo našim zaposlenicima ukazati na njihov doprinos u napretku i razvitku poslovanja grupacije, zahvaliti im na predanom radu i posvećenosti poslu koji obavljaju, te ih motivirati i potaknuti da aktivno razmišljaju o dugoročnim ulaganjima koja će njihove zaslužene umirovljeničke dane učiniti što ugodnijima.“ – zaključuje Reli Slonim, predsjednik Uprave Arena Hospitality Grupe, a prenosi 24sata.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap