Osječki umirovljenici u redu za hranu: “Mirovina 1100 kuna, ne možeš živjeti od toga”

Josip Mihaljević
27. svibnja 2021.
Novosti
A- A+

Osječka humanitarna udruga “Rijeka ljubavi” obilježava 10 godina postojanja. Radi se o jednoj od najvećih humanitarnih udruga u Hrvatskoj koja skrbi o 3500 siromašnih građana s područja Osijeka.

rijeka ljubavi udruga

Foto: HRT

Osječka humanitarna udruga “Rijeka ljubavi” ovih dana obilježava 10 godina postojanja. Radi se o jednoj od najvećih humanitarnih udruga u Hrvatskoj, djeluju na području Osijeka i brinu o 1000 obitelji odnosno 3500 siromašnih sugrađana, pišu vijesti.hrt.hr.

“Jako mala mirovina, ne možeš živjeti s 1100 kuna i prisiljena sam dolaziti”, objašnjava umirovljenica Irma Mijatović iz prigradskog naselja Višnjevac.

Rijeka ljubavi za potrebite priprema obroke za ljude koji dijele teške sudbine:

“Zbog bolesti sam nezaposlena, samohrana sam majka troje školske djece, živim od socijalne pomoći. Jednostavno ne mogu”, ispričala je Sanela Pešo iz Osijeka za HRT.

Među 1000 obitelji o kojima skrbi udruga nalazi se i oko 600 djece. Predsjednica “Rijeke ljubavi” Štefica Čučak kaže kako su u deset godina rada doživjeli puno radosti, ali je bilo puno suza i tuge:

“Mogu samo reći da sam šokirana i ponosna koliko je naš narod suosjećajan i koliko gaji empatije prema siromašnima”, naglasila je.

I među volonterima ima onih koji koje je zahvatila bolest, ali su u boljem financijskom stanju od korisnika:

“Osjećam se prekrasno, iako sam bolesna i sve, ali mislim da je sve ovo vrijedno”, kazala je volonterka Biserka Tomeš.

Iz udruge su uputili molbu donatorima da opet pomognu jer nemaju dovoljno potrepština za sve – potrebno je napuniti još 200 kutija s hranom i higijenskim potrepštinama. Udrugu možete pronaći na adresi Strossmayerova 68 u Osijeku, telefonski broj je 031/283-417, a adresa e-pošte rijekaljubavi.os@gmail.com.

 

Osječki umirovljenici u redu za hranu: “Mirovina 1100 kuna, ne možeš živjeti od toga”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap