Općina umirovljenicima slučajno uplatila veće uskrsnice, sad bi mogli biti u problemu

Josip Mihaljević
13. travnja 2022.
Novosti
A- A+

U Općini Viškovo došlo je do greške u informatičkom sustavu pa je pojedinim umirovljenicima isplaćena veća uskrsnica od predviđene. Razloga za slavlje nemaju – novac će morati vratiti, a zbog greške bi mogli ostati bez besplatnog dopunskog zdravstvenog osiguranja.

umirovljenici bocaju

Foto: Unsplash

Vijećnici Općine Viškovo ukazali su na potencijalno velik problem za viškovske umirovljenike, donosi novilist.hr. Zbog greške u informatičkom sustavu dio umirovljenika primio je veće uskrsnice od 400 do 1.000 kuna koliko iznose u toj općini.

Umjesto razloga za slavlje, umirovljenici bi ovu grešku trebali shvatiti ozbiljno jer će novac morati vratiti, a zbog same uplate na račun mogli bi ostati bez besplatnog dopunskog osiguranja!

Ovo je konačni popis oko 60 gradova koji isplaćuju uskrsnice umirovljenicima

Vijećnica PGS-a Snježana Podobnik istaknula je kako će umirovljenicima preplaćeni iznos ući u prosjek za 2022. godinu te će oni s mirovinama nešto manjim od 3.000 kuna, što je gornja granica cenzusa za općinsku pomoć, imati veći prosjek primanja za tu godinu i mogli bi ostati bez besplatnog dopunskog osiguranja.

Načelnica Sanja Udović krivicu prebacuje na informatičku tvrtku koja radi poslove za Općinu te je obećala da će se Viškovo maksimalno zauzeti s HZZO-om kako bi uklonili potencijalne neželjene posljedice za viškovske umirovljenike.

Općini Viškovo poslali smo upit o navedenom događaju, a odgovor ćemo objaviti kada ga dobijemo.

Copy link
Powered by Social Snap