Općina umirovljenicima dijeli poklon bonove, a nije ni Božić ni Uskrs!

Jasmina Grgurić
28. rujna 2021.
Novosti
A- A+

Tek manji broj hrvatskih umirovljenika navikao je na novčane pomoći svojih gradova i općina, najčešće za Uskrs i Božić. Dok mnogi nemaju ni to, jedno mjesto svojim starijim žiteljima ovih mjeseci dijeli poklon bonove koje mogu iskoristiti u lokalnim dućanima s prehranom. A nije ni Uskrs ni Božić!

Iznosi saborskih mirovina mijenjali su se kako su se mijenjale i vlasti

Odlukom načelnika Općine Fužine, Davida Bregovca, umirovljenici čija mirovina ne prelazi iznos od 2.500 kuna dobit će poklon bonove koje mogu iskoristiti u lokalnim marketima s prehranom.

Mala općina svim umirovljenicima podijelila 500 kuna jednokratne pomoći!

Iznosi poklon bona za starije stanovnike Fužina koji zadovoljavaju uvjet podijeljeni su u tri kategorije od 150 do 300 kuna, ovisno o visini primanja. Tako će umirovljenici s mirovinom do 1.500 kuna dobiti poklon bon vrijednosti 300 kuna. Oni koji imaju od tog iznosa pa do 2.000 kuna dobit će bon vrijedan 200 kuna, a poklon bon od 150 kuna namijenjen je onima s primanjima do 2.000 do 2.500 kuna.

Kako bi ostvarili ovo pravo, umirovljenici trebaju dostaviti potvrde o visini mirovine, a za to imaju rok sve do 15. studenoga. Zadnji izvadak mirovine može biti za rujan ili listopad, ovisno kada se potvrda dostavlja. Osim potvrde i izvatka, poslužiti može i neki drugi dokaz koji potvrđuje iznos mirovine. Građani to mogu učiniti osobnim dolaskom u prostorije općinske uprave ili putem maila.

Poklon bonovi mogu se iskoristiti u trgovinama Kroatis u Fužinama i Valentin u Liču sve do kraja godine.

Općina umirovljenicima dijeli poklon bonove, a nije ni Božić ni Uskrs!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap