Mala općina svim umirovljenicima podijelila 500 kuna jednokratne pomoći!

Jasmina Grgurić
4. kolovoza 2020.
Novosti
A- A+

Da svaka kuna dobro dođe, najbolje znaju umirovljenici, pogotovo u vrijeme krize. Za razliku od nekih drugih zemalja, Hrvatska građanima nije isplatila nikakve jednokratne pomoći uslijed pandemije koronavirusa. Starije stanovnike u nekim su mjestima razveselile uskrsnice koje su isplaćene tek nedavno zbog epidemioloških mjera. Iznosi su različiti, ovise o cenzusima, no ne i u općini Vir koja je svim svojim umirovljenicima i stanovnicima starijima od 65 godina ovih dana podijelila po 500 kuna.

Foto: Mirovina.hr

Na račune svih virskih umirovljenika i osoba starijih od 65 godina ovih je dana “sjelo” po 500 kuna. Kako su nam pojasnili iz Općine Vir, riječ je o zakašnjeloj podjeli jednokratne novčane pomoći koja se u jednakom iznosu isplaćuje dvaput godišnje u vrijeme blagdana. Isplata je kasnila zbog epidemioloških mjera, a građanima je i više nego dobro došla u jeku gospodarske krize.

Isplatu su proveli tijekom protekla tri tjedna putem pošte, a pomoć je dobilo više od 700 umirovljenika, starijih, nezaposlenih i socijalno ugroženih osoba.

Nećete vjerovati, ali gradovi i dalje pozivaju umirovljenike da se jave za uskrsnice!

Dok većina jedinica lokalne samouprave uopće ne isplaćuje ovakvu vrstu pomoći, druge isplatu uvjetuju cenzusom, odnosno visinom umirovljeničkih primanja. No, na Viru je jedini uvjet godina dana prebivališta na području općine, ali i da su sve komunalne obveze prema općini podmirene, odnosno da nema dugovanja. Također, umirovljenik obavijest o mirovini mora dobivati na području općine pa nema švercanja za tek povremene stanovnike.

Podjela rješenja nije se, kao i obično, održala u prostoriji Općinske vijećnice već je to učinjeno poštom, zbog preporuke o izbjegavanju organiziranja događaja u zatvorenom prostoru. Ukupno je umirovljenicima, starijima od 65 godina, nezaposlenima i socijalno ugroženima iz općinskog proračuna podijeljeno ukupno 355 tisuća kuna.

Mala općina svim umirovljenicima podijelila 500 kuna jednokratne pomoći!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap