Odlična akcija: Studenti će u ovom domu za starije održavati edukacije o dijabetesu, a bit će i drugog sadržaja

Ana Kanazir
26. siječnja 2024.
Novosti
A- A+

Studenti Kineziološkog fakulteta će u suradnji sa studentima Medicinskog fakulteta idućih osam tjedana organizirano posjećivati Dom za starije osobe Centar u Zagrebu. Glavni cilj akcije je educirati korisnike doma o dijabetesu, a provodit će se i razni klinički testovi. Umirovljenici će dobiti priliku i vježbati četvrtkom pod stručnim vodstvom trenera.

Studenti održavaju edukaciju pred umirovljenicima u domu za starije osobe

Predavanja u domu za starije Centar | Foto: Facebook, Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Korisnici domova za starije često imaju razne tjedne aktivnosti u samom domu, a sada će se u Domu za starije osobe Centar ove aktivnosti povećati. Točnije, narednih osam tjedana posjetit će ih studenti koji će im držati razne edukacije i radionice.

dijabetes
Dijabetes – Što je, kako ga prepoznati i kako se tretira

Studenti Medicinskog fakulteta će umirovljenicima u Domu za starije provoditi razne kliničke testove i edukacije o dijabetesu, a studenti Kineziološkog fakulteta će svaki četvrtak kroz osam tjedana provoditi plan i program vježbanja. Glavni cilj ove hvalevrijedne akcije je educirati korisnike doma o tome što trebaju znati o dijabetesu, komplikacijama dijabetesa i kako tjelesna aktivnost djeluje na tu bolest te na koji način ju provoditi. Kako izgleda život s dijabetesom nam je ispričala i Goga u ovom tekstu.

Projekt su samoinicijativno pokrenuli studenti Medicinskog fakulteta koji su članovi Studentske sekcije za endokrinologiju i dijabetologiju i studenti predstavnici Studentske sekcije za fiziologiju sporta na Kineziološkom fakultetu, dok će vježbe izvoditi studenti usmjerenja Kineziterapija. Voditelji projekta su studentica Ana Pavić s Medicinski fakulteta i student Luka Klarić s Kineziološki fakulteta.

Copy link
Powered by Social Snap