Odabrali umirovljenici: Hrvatska među deset omiljenih zemlja za život!

Jasmina Grgurić Zanze
20. veljače 2022.
Novosti
A- A+

Nakon što su Amerikanci prema vrlo opsežnom istraživanju, temeljenom na indeksu umirovljenja, Hrvatsku nedavno svrstali među 25 najpoželjnijih zemalja na svijetu za život u mirovini, naša je zemlja prema jednoj globalnoj anketi sada završila među deset omiljenih za život umirovljenika.

Ilustracija: Pixabay

Hrvatska je dospjela među deset najboljih europskih zemalja za ugodnu, mirnu i ispunjenu starost. Naravno, uglavnom za one koji ne primaju hrvatske mirovine. Prema tvrtki za globalna istraživanja Blacktower najbolji je izbor Europa, a unutar nje, na temelju istraživanja koje je evaluiralo brojne kriterije, među 37 razmatranih zemalja Hrvatska je na izvrsnom šestom mjestu, piše T portal.

Hrvatska dospjela među 25 najboljih zemalja za preseljenje u mirovini

Trend provođenja starosti u inozemstvu među dobrostojećim umirovljenicima u sve je većem porastu, što je rezultat otvorenih granica i globalizacije, pogotovo na europskom tlu. No, kod donošenja odluke nije dovoljno da im se neka zemlja samo sviđa. Bitna im je i razina blagostanja te općeniti stil života potencijalne destinacije. Zatim na red dolazi okoliš, odnosno priroda i klima te kultura i povijesna baština. A Hrvatska tu i te kako ima što za ponuditi.

U svijetu sve popularnije turističko odredište, Hrvatska polako postaje i izrazito atraktivno mjesto za uživanje u ugodnoj starosti. Gotovo 5.800 kilometara obale, topla i suha ljeta i blage zime privlače mnoge inozemne umirovljenike koji žele svoje dane provoditi uživajući u divnoj prirodi i izvrsnoj hrani, u zemlji koja je po svim standardima dio razvijene Europe, a koja je još uvijek zadržala šarm staroga svijeta i prijateljske običaje toploga Mediterana.

Vrhunski uređeni restorani i barovi, bogata kulturna baština i raznolika ponuda zabavnih i sportskih sadržaja, povrh vrlo priuštive cijene života, Hrvatsku smještaju među uvjerljivo najbolje zemlje za umirovljenje, prenosi T portal.

Prvo mjesto zauzela je Finska, drugo Španjolska, treće Slovenija, četvrto Italija, peto Portugal, a nakon Hrvatske smjestile su se Irska, Austrija, Malta i Nizozemska.

Odabrali umirovljenici: Hrvatska među deset omiljenih zemlja za život!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap