Novčana pomoć od 26 do 66 eura: Počela isplata naknade za umirovljenike iz Zagreba

Jasmina Grgurić Zanze
16. studenoga 2023.
Novosti
A- A+

Počela je isplata novčane pomoći za umirovljenike Grada Zagreba koji imaju mjesečna primanja ispod 238,90 eura. Naknada se dijeli u četiri kategorije, ovisno o primanjima, a iznosi od 26 do 66 eura. Korisnici naknade ostvaruju pravo i na plaćanje premije dopunskog zdravstvenog osiguranja.

Foto: mirovina.hr

Isplata novčane naknade Grada Zagreba je umirovljenicima za studeni na tekuće račune počela jučer, a sutra će biti isplata za dio korisnika putem Hrvatske pošte, pri čemu je rok za podizanje deset dana.

Novčana pomoć od 26 do 66 eura

Dom za starije u Markuševcu
Grad Zagreb će opet pokriti dugove domova za starije osobe: Izdvojit će čak 5,7 milijuna eura

Pravo na naknadu ostvaruju umirovljenici s prebivalištem od najmanje pet godina u Zagrebu, a čiji ukupni prihodi ne prelaze 238,90 eura mjesečno. Pomoć se dijeli u četiri kategorije.

Umirovljenici s prihodima do 119,45 eura dobivaju 66,36 eura. Na 53,09 eura mjesečno pravo imaju oni s primanjima od 119,46 eura do 159,27 eura. Po 39,82 eura ide za one s primanjima od 159,28 do 199,08 eura, a u posljednjoj su kategoriji umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 199,09 eura do 238,90 eura mjesečno. Grad Zagreb njima isplaćuje 26,54 eura naknade.

Plaćanje dopunskog i džeparac za korisnike domova

Također, započela je isplata novčane naknade za plaćanje premije dopunskog zdravstvenog osiguranja, a pravo ostvaruju svi umirovljenici koji ostvaruju i novčanu pomoć. Grad Zagreb isplaćuje i novčane naknade korisnicima doplatka za pomoć i njegu i korisnicima osobne invalidnine te naknade osobama kojima je priznato pravo na status roditelja njegovatelja ili status njegovatelja.

Korisnici domova za starije dobivaju džeparac, a počela je isplata i novčane naknade korisnicima prava na nacionalnu naknadu za starije, kao i novčane naknade korisnicima prava na doplatak za djecu, obavijestili su iz Grada Zagreba.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap