Umirovljenik godinama uhodio Ninu Badrić: “Zuri mi kroz prozor, prati me po trgovinama”

Josip Mihaljević
11. ožujka 2021.
Novosti
A- A+

57-godišnji umirovljenik Ilija M. zbog popularne pjevačice Nine Badrić obišao je cijelu zemlju. Opsjednutost se intenzivirala u kolovozu 2018. godine, a sve je kulminiralo kaznenom prijavom za nametljivo ponašanje. Suđene je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu počelo danas, a tužiteljstvo za njega traži osam mjeseci zatvora uvjetno na tri godine.

nina badrić

Foto: Nina Badrić | Youtube screenshot

Danas je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu započeo suđenje 57-godišnjem umirovljenom vozaču Iliji M. zbog nametljivog ponašanja prema pjevačici Nini Badrić, piše Jutarnji list.

Umirovljenik je na njezinim koncertima bio u prvim redovima, a opsjednutost pjevačicom postala je preintenzivna za ukus Nine Badrić sredinom 2018. godine. Njegovo ponašanje trpjela je pune dvije godine da bi ga na kraju kazneno prijavila za nametljivo ponašanje zbog čega je jučer na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu započeo postupak u kojem tužiteljstvo traži osam mjeseci zatvora uvjetno na tri godine.

Pratio ju je po Hrvatskoj, kaže da je sve veliki nesporazum

Umirovljenik je priznao da mu se Nina Badrić sviđa kao glazbenica, ali čitavu stvar je okarakterizirao velikim nesporazumom. Pjevačica pak tvrdi da joj se neželjeni obožavatelj ukazivao pod prozorima stanova i hotela od Zagreba, preko Brača do Hvara te da ju je pratio po trgovinama u kojima kupuje.

ljubomora
Dvije godine zatvora za izuzetno ljubomornog i posesivnog umirovljenika

“Poslao sam dopis u njezin sandučić u kojem sam tražio od nje da se odredi. Tražio sam odgovore, a nisam ih dobio. Nisam joj narušavao intimu, a ona je pogodila o kome se radi. U Jelsu odlazim već sedam godina, a Ninu pune tri tamo nisam vidio niti sam joj u Jelsi prilazio, a kamoli ju do tamo slijedio. Ali tada se u meni rodila ideja. Samo sam joj htio dati ruže…”, započinje svoju priču umirovljenik.

Kazao je da ju je puno puta “branio u komentarima na društvenim mrežama” te da je svaka njegova riječ njoj išla u korist.

“Sve što sam u životu napisao, napisao sam za Ninu. Sjećam se i da sam jednom objavio na njezinoj stranici pjesmu koju je ona pohvalila pa sam se malo na nju zakačio jer si u tom smislu odgovaramo”, nastavlja umirovljenik.

Slao joj ljubavne pjesme

No, nakon toga je zaradio blok na njenoj stranici. Što se tiče da joj se šetao ispred kuće i gledao kroz prozor, umirovljenik kaže da je to od ranije bila njegova ruta kretanja u šetnjama.

[Internet-bonton za početnike] Trolanje, hejtanje i spamanje - mračna strana weba

“Jednom mi je otvorila vrata. Čekao sam i vidio da je to ona. Ponudio sam joj neke svoje radove, na što mi je odgovorila da ona sama piše pjesme. Ja sam samo htio da ona vidi moj rad jer mi je draga i kao žena i kao glazbenica. S njom sam imao velike zamisli, bez obzira na to bi li to bilo kroz muško-ženski odnos ili onaj profesionalni”, kazao je umirovljenik.

Nakon toga joj je u sandučić poslao pjesmu koja govori o njoj i u kojoj objašnjava da je s njom zamislio “nešto više”. Priznao je da joj je u kaslić slao svašta, pita se je li ona to uopće pročitala. Čak je rekao da sumnja da je neki drugi zaljubljenik u Ninu Badrić stopirao njegove poruke…

“Šokirao me, samo je zurio u mene”

Njegovo uporno pojavljivanje kod Nine Badrić izazvalo je nemir. Prvi put ga je zamijetila prije pet godina na društvenim mrežama, a nedugo nakon toga ga je počela viđati na svojim koncertima. Stariji muškarac sijede kose, svakako je odskakao od mlađe publike.

jamelia
Popularna pjevačica: "Starijima iznad 75 godina treba zabraniti glasovanje"

“Prije dvije godine mi je pozvonio na vrata stana u Zagrebu. Šokiralo me to. Donio mi je neke pjesme, ali ne sjećam se je li išta posebno govorio. Samo je u mene zurio. To me izrazito prestrašilo, osobito jer sam ga prepoznala s koncerata. Rekla sam mu da s njim ne želim nikakav kontakt, da mi prestane nositi pjesme i pisati te da mi više ne dolazi jer ću ga prijaviti policiji”, kazala je Nina Badrić.

Godinu dana kasnije od tog susreta, srela ga je u hotelu u Bolu nakon koncerta. Istog ljeta vidjela ga je i u Jelsi gdje je snimala spot. I u Jelsi ga je vidjela na zidiću ispred njene kuće. Spustila se na ulicu i ponovno ga zamolila da ga prestane pratiti, a on joj je odgovorio da ljetuje na Hvaru te da ima pravo biti tamo.

Badrić ga je tada prijavila policiji i tražila zaštitu dok boravi na otoku.

Zurio joj u prozore

Umirovljenik nije odustajao, u korona godini joj se često šetao ulicom u Zagrebu i zurio joj kroz prozore. Pjevačica je sudu pokazala fotografije umirovljenika kako kampira ispred njene kuće.

“Osim što je često hodao mojom ulicom, išao je u iste dućane kao i ja, trčao je mojom ulicom i cijelo vrijeme zurio u moje prozore. Bila sam užasno uznemirena i prestrašena. Zatvarala sam prozore da me ne vidi, a najviše me uznemirilo što je doznao moje adrese”, ispričala je na suđenju Nina Badrić.

Njegov profil na Facebooku ju je prestravio, bio je pun njenih slika i pjesama što je opisala “jezivim”.

“Ona je moja nit vodilja u životu”

Umirovljenik je rekao da na Hvaru i Braču nije narušavao njenu privatnost jer je, primjerice u Jelsi, bio “s druge strane crkve kako ga ne bi vidjela”.

Rajko Dujmić Skitnicu nije napisao za Jasnu Zlokić, nego jednu drugu pjevačicu

“Svidio mi se njezin osmijeh. Ona je moja nit vodilja u životu. Istina, bio sam na njezinim koncertima barem 20-ak puta. Bio sam i ispred njezine kuće zato što nisam svaki put mogao otići na drugu stranu ceste”, kazao je.

A kao razlog zašto ga se često može uloviti oko njene kuće, kaže da zbog korona zabrana autobus nije vozio pa je morao ići po posebno mlijeko u Konzum pokraj njene kuće.

Trenutačno su na snazi mjere daljnjeg opreza – on joj se, kao ni njenoj kući, ne smije približiti na 200 metara.

Umirovljenik godinama uhodio Ninu Badrić: “Zuri mi kroz prozor, prati me po trgovinama”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap