Neuroznanstvenik pokrao sveučilište, sada tri godine mora služiti kaznu koja će se svidjeti umirovljenicima

Josip Mihaljević
14. listopada 2018.
Novosti
A- A+

Ako barem na sekundu zaboravimo da postoji bizarnost koja se zove hrvatsko pravosuđe, ovo je jedna od najbizarnijih sudskih odluka ikada. Obećavajući neuroznanstvenik iz Austrije uhvaćen je u krađi novca namijenjenoga za provođenje istraživanja, a sudac mu je izrekao fascinantnu kaznu.

klavir

Foto: Pexels

Austrijskom istraživačku neuroznanosti Alexanderu Neumeisteru je u SAD-u izrečena bizarna sudačka kazna, koja će se svidjeti tamošnjim umirovljenicima, piše statnews.com.

Naime, sada već bivši znanstvenik je puno obećavao i predavao je na cijenjenim sveučilišnim ustanovama poput Sveučilišta u New Yorku i Yaleu. U lipnju ove godine počeo mu je sudački proces za otuđivanje novca koji je bio namijenjen istraživanju, u frapantnom iznosu od 87 tisuća dolara (557 tisuća kuna!).

Budući da se radi o uglednom akademiku koji nema prijašnje kriminalne prošlosti, sudac se odlučio na doista bizarnu kaznu. Tijekom suđenja, doznali su da je znanstvenik stručnjak i za jedno područje izvan neuroznanosti – u sviranju klavira!

Budući da je tijekom procesa izrazio kajanje, sudac mu je u suđenju postavio jednostavno pitanje:

“Kako netko toliko nadaren… može napraviti nešto toliko pogrešno? Nešto toliko, da budem iskren, idiotski?”, upitao ga je sudac.

Sve to je kulminiralo poprilično blagom odlukom da sljedeće tri godine u SAD-u mora posvetiti dobrotvornom radu. I to sviranju klavira u umirovljeničkim domovima u Conneticuttu. Minimalno dva sata tjedno, iduće tri godine.

Zabranjen mu je povratak u Austriju sve dok ne ispuni kaznu.

Neuroznanstvenik pokrao sveučilište, sada tri godine mora služiti kaznu koja će se svidjeti umirovljenicima
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap