Ne spremajte jakne: Stiže velika promjena vremena

Matej Markovinović
12. travnja 2023.
Novosti
A- A+

Državni hidrometeorološki zavod, najavio je da ovog četvrtka stiže velika promjena vremena, koju će obilježiti jaki udari vjetra i kiša, a na gorju i snijeg. Najviša dnevna temperatura bit će do 14°C u središtu zemlje, dok će ujutro padati i do 6°C.

Kišovito vrijeme

Foto: Unsplash

Nakon što je toplije vrijeme konačno pokucalo na vrata, Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) najavljuje da noćas stiže nova velika promjena vremena. Naime, već od četvrtka bit će promjenljivo, a u zapadnijim predjelima pretežno i oblačno. Kiša nas očekuje već od jutra u središnjim i gorskim područjima Hrvatske, dok će na sjevernom Jadranu biti i pljuskova s grmljavinom.

Najavljuju, također, da bi u gorju mogao pasti i snijeg. Jedino mjesto koje će ostati suho, bit će Slavonija. Vjetar će biti slab do umjeren, u gorju i jak jugoistočni i južni, dok će u središnjim predjelima biti većinom slab sjeveroistočnjak. Na Jadranu se očekuje umjereno i jako jugo, a u Dalmaciji ponegdje i olujno.

Žuto upozorenja Meteoalarma izdano je za sutra za veći dio Hrvatske, prvenstveno zbog jakog vjetra i obilne kiše. Dakle, nemojte spremati svoje kišobrane, a bome ni jakne, jer temperatura u većem dijelu Hrvatske neće biti baš ‘proljetna’.

Znate li što je ciklona i koji su vjetrovi Jadrana? Donosimo mali meteorološki pojmovnik

– Jutarnja temperatura od 6 do 9, na Jadranu od 9 do 12. Najviša dnevna temperatura od 9 do 14, u Slavoniji i Dalmaciji od 16 do 20 °C, stoji na stranici DHMZ-a.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap