NB: “U Zagrebu prošlog vikenda održana prva službena utrka umirovljenika preko Avenije Dubrovnik”

Josip Mihaljević
9. ožujka 2019.
Novosti
A- A+

Zagrepčani često znaju riskirati život i prelaziti cestu na mjestima na kojima to nije predviđeno. Popularna satirična stranica Newsbar se našalila oko jednog takvog prijelaza, famozne Avenije Dubrovnik.

pretrčavanje avenija dubrovnik

Foto: Screenshot 24sata

Popularna satirična stranica Newsbar ovoga puta se našalila s pretrčavanjima ceste na Aveniji Dubrovnik. Mnogi građani riskiraju svoje živote svakodnevno kako bi uštedjeli nekoliko minuta – umjesto da se posluže pothodnikom, jednostavno zaobiđu ogradu i pretrče cestu kada nema auta.

“Stari hrvatski običaj iz 15. stoljeća”

Njihovu ‘vijest’, o tome kako se tamo održavaju službene utrke umirovljenika, prenosimo na portalu:

“Stanovnici hrvatske prijestolnice proteklog vikenda mogli su uživati i u novoj turističkoj atrakciji – prvoj službenoj utrci umirovljenika preko Avenije Dubrovnik.

Zagrebački umirovljenici tada su se isprva u strahu od osmanske okupacije skrivali u novozagrebačkim pothodnicima, a nakon turske kapitulacije ponosno su počeli pretrčavati preko Avenije Dubrovnik nakon čega im je drug Tito u čast pobjede osigurao i najmoderniju prometnu signalizaciju. Od tada svaki novopečeni umirovljenik prolazi inicijaciju pretrčavanja avenije u dvije kategorije – pero-laka kategorija u kojoj trče praznih ruku, te superteška kategorija u kojoj nose prepune vrećice obližnjih trgovačkih centara.

Zagrebački umirovljenici sretni su i ponosni što je njihova 500-godišnja tradicija konačno i institucionalno prepoznata te se nadaju kako će i umirovljenici iz drugih gradova podržati ovu respektabilnu manifestaciju.”

Šalu na stranu, osim što je kazna za nepropisan prijelaz ceste 300 kuna, ovakve stvari su stvarno opasne. Široke ceste nisu lagan zadatak za pretrčati pored jurećih automobila, a sporna lokacija je poprište čestih prometnih nesreća.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap