Najstariji supružnici u Vukovaru, Marija i Ivan, iza sebe imaju 66 godina braka!

Jasmina Grgurić Zanze
17. veljače 2020.
Novosti
A- A+

Valentinovo je iza nas, no ovo će ostati i te kako zapamćeno za 53 bračna para iz Vukovara koji su upravo na Dan zaljubljenih proslavili 50 i više godina braka. Družili su se i plesali, kako to mnogi od njih čine više od pola stoljeća. A otkrili su i ponešto o ljubavi i tajni njezine dugovječnosti… Devetu godinu za redom Grad Vukovar za bračne parove koji su u braku 50 i više godina povodom Dana zaljubljenih organizira svečani ručak.

Marija i Ivan Bertok najstariji su bračni par u Vukovaru (Snimak zaslona/HRT)

Marija i Ivan Bertok u braku su punih 66 godina. Upoznali su se tako što je on radio za njezina oca.

“Voljela sam crne, a dobila sam najbjeljeg. On je plav, ali je imao lijepu frizuru i ja ga tako održavam i dan danas” – kazala je za HRT Marija Bertok.

Njezin 92-godišnji Ivan kaže kako Marijinu ruku nimalo nije bilo lako osvojiti, jer je udvarača bilo još, ali i on je u to vrijeme imao drugu djevojku. No, kada je nju upoznao, sve je bilo drugačije, a počelo je s pratnjom kući. Ona je pak istovremeno imala drugog momka koji je također radio kod njezina oca. No, na kraju su se ipak odlučili jedno za drugo, nisu previše ni dvojili, a požalili nisu nikada.

Upravo je njima kao paru s najviše godina braka u Vukovaru, najstarijim supružnicima, pripala čast rezanja slavljeničke torte.

Nekada se zavodilo uživo i ozbiljnije voljelo, a veze su trajale dulje

Oni su tek jedan od 53 bračna para koja su u Vukovaru na Dan zaljubljenih slavili svojih 50 i više godina braka. Plesali su, družili se, zapjevali uz evergreene svoje mladosti. Naime, devetu godinu za redom Grad Vukovar za bračne parove koji su u braku 50 i više godina povodom Dana zaljubljenih organizira svečani ručak. Uz dobru glazbu zasplesali su i “Ples srca”.

Slava i Viktor Leko u braku su 55 godina. Tajna njihove dugovječne veze je, čini se, u slušanju supruge. Kud’ Slava okom, tud’ Viktor skokom pa problema u raspodjeli kućanskih poslova ni najmanje nema.

“Ja lupim šakom o stol i kažem – ja ću sad oprati suđe, a poslije ću usisati i bude sve u redu” – šali se Viktor Leko.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap