Najavljena su nova poskupljenja, a stižu i prve reakcije na novu aplikaciju za praćenje cijena

Ana Kanazir
20. veljače 2023.
Novosti
A- A+

Savjetnik ministra gospodarstva Jurica Lovrinčević rekao je u emisiji Hrvatskog radija ‘U mreži prvog’ kako je do sada aplikaciju ‘Kretanje-cijena’ posjetilo više od 25.000 korisnika, ali i kako su zadovoljni korištenjem stranice. Osim njega, predsjednik Udruženja trgovine Hrvatske gospodarske komore i predsjednik Nadzornog odbora KTC-a Ivica Katavić je rekao da su moguća i nova poskupljenja u trgovinama, a otkrio je i kako su neki artikli poskupjeli, kao što je paprika babura.

Kupnja u trgovini | Foto: Pexels

Kao što smo već pisali ovdje, u petak je zaživjela aplikacija Kretanje-cijena, koja se može jednostavno koristiti, a već su se pojavili i prvi komentari korisnika, ali i onih koji su radili aplikaciju. Jednako tako, spominju se i nova poskupljenja u trgovinama.

kretanje cijena
Ministarstvo gospodarstva predstavilo aplikaciju za praćenje cijena u trgovinama, evo kako izgleda

‘Treba priječiti neopravdano dizanje cijena’

Da su dobavljači najavili podizanje cijena potvrdio je Lovrinčević koji kaže kako bi trebalo spriječiti ovo neopravdano poskupljenje, a isto je potvrdio i Ivica Katavić, predsjednik Nadzornog odbora KTC-a.

– Ali ako dođe do dizanja cijena stranih dobavljača, mi smo tu nemoćni. Nama je opcija ili nemati tu robu ili podići cijene, rekao je Katavić, a prenosi HRT.

Dodao je i kako je u njegovoj trgovini zabilježen rast cijene jednog proizvoda i to za 51,69 posto u godinu dana. Radi se o paprici baburi. Objašnjava kako se ovo dogodilo jer namirnica nije sezonska, ali i kako je KTC svoje dobavljače dugo držao na nižim cijenama.

‘Država bi trebala napraviti određene reforme’

Što se tiče same aplikacije, Hrvoje Bujas iz Glasa poduzetnika misli da je aplikacija samo skupljanje jeftinih političkih bodova, ali i da se time neće smanjiti inflacija. Umjesto toga, on kaže da bi država trebala napraviti određene reforme.

– Nitko nema pravo tražiti da mu netko dostavlja svakih petnaest dana cijene, poručio je Bujas u emisiji.

Hoće li nastupiti nova poskupljenja ćemo tek saznati, a do tada se podaci mogu pratiti u aplikaciji za tri trgovine, dok za ostale trgovine možete pratiti akcije u aplikaciji o kojoj smo pisali u ovom tekstu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap