Na Šolti će se graditi Centar za pomoć i brigu starijim i nemoćnim osobama, a poznati su i detalji

Ana Kanazir
26. veljače 2023.
Novosti
A- A+

Na otoku Šolti će se graditi Centar za pomoć i brigu starijim i nemoćnim osobama, a prije dva dana je ishodovana građevinska dozvola. Općina sada mora pronaći sredstva za financiranje kroz EU fondove, a Centar za starije će se graditi u malom mjestu naziva Srednje Selo.

3D prikaz moderne zgrade Centra za pomoć i brigu starijim i nemoćnim osobama

Centar za pomoć i brigu starijim i nemoćnim osobama na Šolti

Izgradnja ovog Centra za starije se najavljuje već nekoliko godina, a dobivanje građevinske dozvole je prvi mali korak u daljnjim procesima. Poznato je i kako će točno izgledati dom, a zna se i još poneki detalji.

mladi i stari
Gradi se Centar za starije i nemoćne u Našicama, a poznati su i prvi detalji

Kako je navedeno na stranicama Šolte, Centar za pomoć i brigu starijim i nemoćnim osobama će se sastojati od prizemlja i dva kata ukupne bruto površine od 2.726 m2. Smještajni kapacitet u prostranim jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama bit će za 50 osoba, ali s mogućnošću povećanja.

Osim toga, imat će i zdravstvenu skrb, ambulantu, bazen za fizikalnu terapiju, veliki park za rekreaciju i slično. Poznato je i kako će sve izgledati izvana, a čini se kako se radi o modernoj ustanovi koja će osigurati smještaj za starije osobe, ali i nova radna mjesta za stanovnike Šolte.

Još jedan Centar za starije osobe će se graditi i u Našicama, gdje je smještajni kapacitet 125 kreveta, a trenutno je u pripremi dokumentacija za otvoreni natječaj na državnoj razini sa sredstvima EU. Više možete pročitati ovdje.

3D prikaz moderne zgrade Centra za pomoć i brigu starijim i nemoćnim osobama
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap