Na ovom natjecanju svi su pobjednici: Održan osmi Susret pjevačkih zborova Matice umirovljenika

Milan Dalmacija
19. listopada 2022.
Novosti
A- A+

U Varaždinu je održan osmi Susret pjevačkih zborova Matice umirovljenika Hrvatske. Nastupilo je 16 zborova koji okupljaju petstotinjak članova, no nitko od njih nije dobio nagrade. Svrha Susreta, naime, nije natjecanje, već druženje i prikazivanje umjetničkog rada.

Umirovljenički pjevački zborovi osmi put su nastupili na Susretima pjevačkih zborova MUH-a. | Foto: Facebook/MUH

“Dobro mi došel prijatel” bila je prva pjesma na osmom Susretu pjevačkih zborova Matice umirovljenika Hrvatske. Pjesmom u izvedbi Mješovitog pjevačkog zbora Udruge umirovljenika Općine Mali Bukovec otvoren je još jedan tradicionalni susret, koji je ovoga puta svoje mjesto i vrijeme našao u utorak u Varaždinu. Na susretu je nastupilo 16 umirovljeničkih pjevačkih zborova iz svih krajeva Hrvatske, pišu Varaždinske vijesti.

Umirovljenica Mira zapjevala kao slavuj na Supertalentu: "Noge mi se tresu"

– Posebno je zadovoljstvo što je domaćin ovog susreta Varaždinska županija, u kojoj smo ponosni na glazbenu tradiciju i Glazbenu školu u Varaždinu koja je poznata upravo po zborskom pjevanju. Drago mi je na licima naših umirovljenika vidjeti osmijehe, vedrinu i optimizam, koji pokazuju da se u svojim umirovljeničkim danima bave aktivnošću koja ih veseli. Uživali smo u prekrasnim izvedbama zborova koji su pjevali iz sveg srca. Vjerujem da će svi sudionici iz naše županije otići s prekrasnim iskustvom i dojmovima, rekla je zamjenica župana varaždinskog Silvija Zagorec, koja je i otvorila Susret.

Više od 500 sudionika i sudionica nije se natjecalo za najbolju izvedbu. Susreti pjevačkih zborova MUH-a služe kao prikaz dijela kulturnog stvaralaštva članova Matice kojeg stvaraju u okviru svojih brojnih aktivnosti.

– Lijepo vas je vidjeti u ovako velikom broju. Ovdje ste svi pobjednici, jer nema prvog, drugog i trećeg mjesta. Budimo svi zajedno, udružimo se i mislimo samo na ono zbog čega smo tu, a to su naši umirovljenici. Željela bih da to što imaju Varaždin i Varaždinska županija imaju i sve druge županije, tu poruku ćemo svima prenijeti. Zahvaljujem domaćinu, Županiji i Savezu umirovljenika i starijih osoba, jer ovdje smo došli isključivo kao gosti, što još nisam doživjela. Hvala svima, neka bude puno zdravlja i sreće, a mirovine da nam budu barem malo veće, poručila je predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske, Višnja Fortuna.

Dobrodošlicu umirovljeničkim pjevačkim zborovima poželjeli su predsjednica Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije Jadranka Bahlen, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić te predstavnica Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin Tamara Ljubić.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap