Muškarac u Daruvarske toplice ušao bez maske, kažnjen sa 500 kuna

Jasmina Grgurić
10. travnja 2021.
Novosti
A- A+

Građani znaju za obvezu nošenja zaštitnih maski, znaju i za kazne, ali unatoč tomu mnogi se ne pridržavaju pravila. Ponekad zaboravimo, ponekad nam smetaju, a ponekad mislimo “neće baš mene”. No, i ako policije u blizini nema, uvijek nas netko može prijaviti. Upravo to se dogodilo 51-godišnjem muškarcu koji je u Daruvarske toplice ušetao bez maske.

Ilustracija: Pixabay

Da je 51-godišnji muškarac počinio prekršaj iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti izvijestila je u srijedu Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska. On je, naime, u Daruvarske toplice ušetao bez zaštitne maske za lice, ali nije prošao nekažnjeno.

Kaznu od 500 kuna zaradio je tako što ga je prvo upozorila djelatnica, na što se muškarac oglušio. No, nakon toga stvar u svoje ruke preuzeo je zaštitar koji ga je očito prijavio policiji.

Umirovljenik s koronom skoknuo do pekare, obišao i dvije tvrtke

“U terapijskom dijelu Daruvarskih toplica, 51-godišnjak je u petak počinio prekršaj tako što je ušao bez zaštitne ili medicinske maske na licu u terapijsku zgradu i prošao pored prijavnice. Na upozorenje djelatnice on se oglušio i ušao u prostor dvorane za fizikalnu terapiju, a poslije je otišao na kat zgrade, gdje ga je zatekao zaštitar” – priopćili su iz policije.

Protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog, a kazna za taj prekršaj iznosi 500 kuna.

Muškarac u Daruvarske toplice ušao bez maske, kažnjen sa 500 kuna
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap