Mrle iz benda Let 3 ima poruku za umirovljenike: ‘Bit će im lijepo jer život je lijep, koliko god dugo trajao’

Luka Kalac
24. studenoga 2023.
Novosti
A- A+

Basist i osnivač benda Let 3, Damir Martinović Mrle predstavio je svoju novu zbirku priča za djecu na ovogodišnjem Interliberu. Ovaj svestrani 61-godišnji kreativac je sve bliže dobi u kojoj može u mirovinu, a s nama je podijelio ono što želi poručiti našim umirovljenicama i umirovljenicima.

Basist benda Let 3, Damir Martinović Mrle na Interliberu 2023

Damir Martinović Mrle | Foto: mirovina.hr

Riječki glazbenik Damir Martinović Mrle je široj publici poznat kao basist i osnivač benda Let 3. Mrle nas je sa svojim bendom Letom 3, predstavio na ovogodišnjem izdanju poznatog glazbenog natjecanja Eurosong. Nastupili su s antiratnom pjesmom ‘Mama ŠČ’ s kojom su se pozicionirali na 13. mjestu ljestvice sa sveukupno 123 boda. Njegova kreativnost ne poznaje granice što je, između ostalog, dokazao stvaranjem Zvučnog inkubatora. Preko te instalacije je skupljao zvukove svog rodnog grada pomoću kojih bi kao finalni proizvod dobio skulpturu od soli.

Umirovljenica Marica s natpisom Mama ŠČ
Video: Najveća obožavateljica benda LET3 u mirovini otvara muzej Mama Šč na Viru

Da mu ne nedostaje ideja i humora, dokaz je i njegova linija sapuna, ali i linija čarapa ‘ŠČ!’. Pored glazbe posudio je i glas u dva animirana filma, nakon čega se okušao kao performer u jednoj predstavi. Sa svojom suprugom Ivankom Mazurkijević izdao je ‘Kišne razdragance’. Riječ je o glazbenom albumu s popratnom dječjom slikovnicom, nakon čega su napravili glazbu za predstavu ‘Kauboji’.

Srećom, ekipa portala mirovina.hr naišla je na 61-godišnjeg glazbenika na 45. izdanju najpoznatijeg domaćeg sajma knjiga na kojem se promoviraju knjige, pisci, znanje i čitanje. Ondje je promovirao svoju novu zbirku priča za djecu imena ‘Mrletove priče o niŠČemu’ . Budući da je sve bliže dobi prema kojoj se i on može umiroviti, u što čisto sumnjamo, Mrle je otkrio kako ima poruku koju želi podijeliti s umirovljenicima.

–  Ja bih umirovljenicima poručio da se ne nerviraju nego da se smire i bit će im lijepo, poručio je Damir Martinović Mrle i dodao kako je život lijep, koliko god dugo trajao.

Preostali dio njegove poruke hrvatskim umirovljenicama i umirovljenicima možete pogledati u videu:

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap