Počeo je popularan sajam knjiga: Umirovljenici su nam otkrili što čitaju

Ana Kanazir
9. studenoga 2023.
Novosti
A- A+

Interliber je popularni sajam knjiga koji se svake godine u studenome održava na Zagrebačkom Velesajmu, a na njemu se mogu kupiti knjige raznih izdavača, ali i slušati zanimljiva predavanja. I mi smo se uputili vidjeti kakva je ponuda, a otkrili smo i koliko umirovljenici čitaju, ali i što sve čitaju.

ruke na knjizi na sajmu knjiga

Interliber | Foto: Ramona Ščuric

Mnogi umirovljenici vole čitati, a kako smo ovdje saznali od knjižničarke Ire Tuzlančić, po podacima za 2021. godinu, od ukupnog broja članova Knjižnica grada Zagreba, 12,02 posto su osobe starije od 60 godina. Sada smo odlučili provjeriti i što umirovljenici točno čitaju.

Knjige nas često odvode u neki drugi svijet, a često nas i oduševe svojom posebnom radnjom ili likovima. Sajam knjiga Interliber je pravo mjesto za otkrivanje novih naslova ili kupovinu davno zaboravljenih knjiga.

Ipak, svatko ima svoje preferencije pa tako neki više vole čitati biografije, a drugi ljubavne romane. U jednoj knjižnici smo također provjerili koji žanr umirovljenici najviše posuđuju, a dobili smo odgovor kako su im najdraži kriminalistički i ljubavni romani, kao i romani u kojima su glavni likovi umirovljenici.

Osobe koje smo sreli na Interliberu su nam otkrile što trenutno čitaju, ali i što bi preporučiti drugima. Većina ih je na sajam došla po slikovnice i knjige za unučad, dok su neki tražili i štivo za sebe. Cijeli video možete vidjeti ispod:

 

Copy link
Powered by Social Snap