Motivacija za cijepljenje: “Ne možemo kazniti oni koje ne žele cjepivo pa ćemo nagraditi one koji žele”

Josip Mihaljević
7. svibnja 2021.
Novosti
A- A+

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić smislio je kako “ubrzati” proces cijepljenja. Svima koji se cijepe do 30. svibnja nudi novčanu pomoć.

aleksandar vučić

Foto: Aleksandar Vučić | Youtube screenshot

Srbija je pomalo iznenadila cijelu Europu s početnom fazom cijepljenja u kojoj su bili među boljim europskim državama. Sada cijepe nešto sporijim tempom, ali ne zato što nemaju cjepiva, nego zato što odaziv slabi. Zato je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ovoga tjedna građanima ponudio primamljiv mamac – svi koji se cijepe do 30. svibnja trebali bi dobiti financijsku pomoć od 3.000 dinara (oko 190 kuna), piše nova.rs.

“Ne možemo donositi negativne diskriminacijske mjere za one koji se ne žele cijepiti, iako mislim da je to neodgovorno i sebično da se netko ne cijepi. Razmišljali smo zato da nagradimo ljude koji su pokazali odgovornost i donijeli smo odluku da damo dodatnu financijsku pomoć za ljude koji su se cijepili”, poručio je Vučić.

Najavio je da ovih dana kreće isplata državne pomoći umirovljenicima, a nakon njima i korisnicima socijalne pomoći. Radi se o svojevrsnom drugom krugu “covid dodatka” – umirovljenicima su ranije isplatili 100 eura, a sada će im automatski isplatiti u svibnju 30 i u studenom još 30 eura.

 

Motivacija za cijepljenje: “Ne možemo kazniti oni koje ne žele cjepivo pa ćemo nagraditi one koji žele”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap