Mogu li roboti šivati umjesto ljudi? Doznajte na radionici Tehničkog muzeja

Jasmina Grgurić
8. srpnja 2019.
Novosti
A- A+

Primjena robota u proizvodnji tekstila i odjeće” naziv je radionice koju organizira zagrebački Tehnički muzej Nikola Tesla. Zanimljiv događaj namijenjen je osobama starijima od 55 godina, a održat će se ove srijede na Tekstilno-tehnološkom fakultetu od 10 sati.

Foto: Tehnički muzej Nikola Tesla/FB

Roboti se u tekstilnoj industriji upotrebljavaju u proizvodnji tehničkog tekstila, a sve se više počinju primjenjivati i u izradi odjevnih predmeta. No mogu li roboti zaista zamijeniti ljudski rad?

“Radionica pokazuje na koje se načine primjenjuju roboti u industriji tekstila i odjeće, s naglaskom na primjeni robota Mitsubishi RV-2AJ u vlasništvu Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Pod stručnim vodstvom doc. dr. sc. Gorana Čubrića polaznici imaju priliku upoznati se s njegovim performansama i načinom programiranja te se okušati u upravljanju njime” – najavljuju organizatori.

Radionica će se održati 10. srpnja na Tekstilno-tehnološkom fakultetu s početkom u 10 sati, a namijenjena je osobama starijima od 55 godina. Sudjelovanje je je besplatno i sav materijal je osiguran. Na radionicu je potrebno ponijeti osobnu iskaznicu.

Inofrmirati se i prijaviti možete na mail kosjenka.laszlo.klemar@tmnt.hr ili broj mobitela 091/ 5730082.

Radionice su dio projekta „Skrojene budućnosti“ sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.