Staro kao novo: Kako uz malo mašte iskoristiti “restlove”

Jasmina Grgurić Zanze
8. lipnja 2019.
Novosti
A- A+

Svim ženama starijima od 55 godina poznato je što znače “restlovi”. Riječ je o viškovima tkanina koji su se nekada pomno čuvali nakon šivanja i prekrojavanja. Tako su mnogi restlovi pretvoreni u jastučnice, marame, torbice i slično. Kako ih upotrijebiti, svi stariji od 55 godina imat će prilike naučiti na radionici zagrebačkog Tehničkog muzeja “Nikola Tesla”.

“Patchwork” nastao slaganjem ostataka tkanina Foto: Pixabay

Bivša radnica tvrtke Kamensko, Anamaria Svetić, nakon zatvaranja tvornice i gubitka radnog mjesta potaknula je svoju obitelj na otvaranje privatnoga tekstilnog obrta te se nastavila baviti strukom.

Nosiva tehnologija: Radionica tekstila okupila starije od 55

Vrijedno znanje stečeno radom u velikoj tekstilnoj industriji podijelit će s korisnicima radionice te ih podučiti kako uz malo mašte, volje i strpljenja iskoristiti viškove tkanine -“restlove”.

Radionica koja će se održati iduće nedjelje, 16. lipnja od 10 do 12 sati namijenjena je starijima od 55 godina, besplatna je, a sav materijal za rad je osiguran.

Ova radionica samo je jedna u nizu programa za starije osobe u sklopu projekta “Skrojene budućnosti” financiranog iz Europskog socijalnog fonda.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap