Mladić krao novčanike umirovljenicama u čekaonici bolnice Dubrava

Jasmina Grgurić Zanze
16. rujna 2019.
Novosti
A- A+

Zagrebačka Policijska uprava ovih je dana dovršila kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje tri kaznena djela krađe na štetu tri ženske osobe starosti 75, 73 i 63 godina. Mladić im, je naime, u čekaonici bolnice Dubrava ukrao novčanike.

Klinička bolnica Dubrava Foto: Hrvatsko neurokirurško društvo

Tijekom druge polovice srpnja i na početku kolovoza 2019. godine, 28-godišnji lopov u čekaonici bolnice Dubrava prilazio je žrtvama, odvraćao im pažnju i iz torbica im uzimao novčanike.

Na meti su mu se našle tri starije žene u dobi 75, 73 i 63 godina. Na taj način oštetio ih je za ukupno 1.380 kuna, izvijestila je zagrebačka policija.

Policija je izdala upozorenje i savjete starijim osobama kako se zaštititi od džepara.

Policijac s leđa
Dementnog starca godinama varali i krali. Uzeli mu 1,7 milijuna kuna!

Džepari najčešće djeluju u gužvi, koristeći pritom neposredan doticaj sa žrtvom u sredstvima javnog gradskog prijevoza, na tramvajskim i autobusnim postajama, zdravstvenim ustanovama, tržnicama i sajmovima, u trgovačkim središtima, tijekom javnih okupljanja… Lukavo odabiru žrtve nakon čega koriste bliski kontakt, naguravanje ili naslanjanje tijelom, a znaju se i “dobronamjerno” upustiti u razgovor sa žrtvom, odvraćajući pritom njezinu pozornost.

Zavlačenjem ruke u torbicu ili dio odjeće ili oštrim predmetom neprimjetno režu rub torbice ili dio odjeće odakle izvlače novčanik. Često rade u paru. Dok jedan odabire žrtvu i džepari je, drugi preuzima plijen žustro se udaljavajući.

“Nosite sa sobom samo najpotrebniju količinu novca i kreditnih kartica. Gotovinu, kartice i sitni novac nosite odvojeno, ako je moguće u ručnoj torbici i unutrašnjem džepu jakne. Neka poklopac torbe koja se otvara uvijek bude s unutarnje strane, uz tijelo. Više pozornosti obratite na svoje vrijednosti koje nosite sa sobom. Svoju torbicu nikada ne ostavljajte otvorenu i izvan vidokruga” – savjetuje policija.

Copy link
Powered by Social Snap