Dementnog starca godinama varali i krali. Uzeli mu 1,7 milijuna kuna!

Jasmina Grgurić Zanze
10. svibnja 2019.
Novosti
A- A+

Imućnog i dementnog 88-godišnjeg umirovljenika iz Zagreba skupina prevaranata godinama je sustavno pljačkala te mu na prijevaru uzela oko 1,7 milijuna kuna. Varali su ga tako što su se predstavljali kao policajci koji su u nekoliko navrata “rješavali”prethodni slučaj krađe, uzimali mu otiske pristiju i novčanice zbog vještačenja.

Foto: Pixabay

Policija je ovih dana uhvatila 29-godišnjakinju koja se u operaciji pljačkanja 88-godišnjaka predstavljala kao “policajka Maja”. Ona bi mu ukrala novac pa nakon dolazila “riješiti” slučaj kako bi ga iznova opljačkala. I tako tko zna koliko puta.

No, posljednja krađa ostala je tek na pokušaju, jer se u sve umiješala umirovljenikova kći koja živi u inozemstvu, a nanjušila je prijevaru.

“Policajka Maja” rješavala krađe

Ovoga puta “policajka Maja” dogovorila je sastanak u gradu sa 88-godišnjakom, pri čemu ga je tražila da donese još tisuću kuna kako bi mu riješila slučajeve u kojima je pokraden. Pitala ga je ima li još novca, nakon što ga je ova podmukla skupina opljačkala već dvadesetak puta. Umirovljenik je odgovorio da nema, jer mu je sve pokradeno. Lažna policajka rekla mu je da podigne i donese 1.000 kuna na dogovoreno mjesto u centru Zagreba, piše Jutarnji list.

Umirovljeniku na prvom spoju žena uzela 10.000 kuna i pobjegla

Žrtva je došla na sastanak, ali “policajki Maji” zasjedu su postavili pravi policajci te je uhitili. Policiji je na to rekla da je samo željela posuditi 1.000 kuna, jer se dan ranije posvađala s mužem pa nije imala novca. Navela je i da su se poznavali od ranije, jer mu je jednom prodala kremu. Završila je ipak u Remetincu, a do sada je čak pet puta osuđivana zbog krađa i prijevara.

Lažnim policajcima predao čitavu ušteđevinu

Nažalost, raniji slučajevi prijevare ovog 88-godišnjaka nisu riješeni, a bilo ih je na desetke. Sve je počelo 2015. kada mu je lažna bankarica uzela 10 tisuća kuna zbog zamjene novčanica. Početkom  iduće godine ukradeno mu je, također na prijevaru, 1.200 kuna. Nakon toga učestalo ga posjećuju lažni policajci kako bi riješili svaki prethodni slučaj. Dolazili su mu tako inspektori pa čak i “medicinska ekipa” zbog pregleda srca, maseri….

Najgore se dogodilo 2017. godine kada su ga lažni policajci nagovorili da digne čitavu ušteđevinu od 210.000 eura i 118.000 kuna te im preda na čuvanje, što je, uslijed demencije, i učinio.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap