Mlađa baka prevarila stariju: Na prevaru joj uzela 75.000 kuna!

Jasmina Grgurić Zanze
29. listopada 2021.
Novosti
A- A+

Kada nekomu posudite novac, jer vam je on obećao vratiti posuđeno, nemate nikakvu garanciju osim njegove riječi. Riskirate da ostanete bez svega, a upravo to se dogodilo nesretnoj 80-godišnjakinji iz Zagreba koju je nasamarila 65-godišnjakinja.

Foto: Unsplash

Zagrebačka policija izvijestila je o još jednom slučaju prijevare na štetu starije osobe, ovoga puta 80-godišnjakinje, a koju je prevarila ne baš tako mlada 65-godišnjakinja.

Prevarantica je od travnja do srpnja ove godine u više navrata od svoje žrtve tražila da joj posuđuje razne novčane iznose, obećavajući kako će novac vratiti u roku od nekoliko dana. Baka joj je vjerovala  pa joj je u svom stanu u Ulici Andrije Žaje te u blizini stana predavala novac.

Podizanje novca s bankomata
Evo što starije osobe nikada ne bi smjele činiti ako ne žele biti prevarene

Stvari su otišle toliko daleko da je na nagovor osumnjičene sredinom svibnja podignula pozajmicu na svoje ime, a zatim krajem lipnja 2021. godine i kratkoročni zajam trgovačkog društva, također na svoje ime.

Dakle, sama je posudila novac koji je predala prevarantici, jer joj je lažno predočila da će podmirivati dospjele mjesečne anuitete pozajmljenog novca. Međutim, unatoč obećanju, ona to nije učinila niti je do današnjeg dana oštećenoj vratila posuđeni novac.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi oko 75.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku dok je izvješće podneseno nadležnom državnom odvjetništvu, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap