Ministari Aladrović i Bedeković odradili primopredaju, a Ministarstvo rada dobilo novo ime

Josip Mihaljević
24. srpnja 2020.
Novosti
A- A+

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku (MDOMSP) odlazi u povijest. Dobar dio tog ministarstva pripojen je Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, a ministrica Vesna Bedeković i ministar Josip Aladrović danas su imali i službenu primopredaju dužnosti.

primopredaja ministarstva

Foto: MRMSOSP

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava ima novo ime i kraticu. Po novom se zove Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike – skraćeno MRMSOSP.

Danas je u prostorijama dosadašnjeg Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku održana svečana primopredaja dužnosti iz područja obitelji i socijalne politike između donedavne ministrice Vesne Bedeković i novoimenovanog ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića.

Vesna Aladrović sada je saborska zastupnica, a na primopredaji je ministra Aladrovića upoznala s dosadašnjim postignućima, rezultatima i projektima u tijeku te mu zažaljela uspješan nastavak rada na ostvarivanju ciljeva Vlade RH u području obitelji i socijalne politike.

Aladrović je zahvalio na dosadašnjoj konstruktivnoj suradnji i podršci tijekom prošlog mandata. Istakuo je kako je pitanje socijalne politike i obitelji važno, a da će u svojem radu posebnu pozornost usmjeriti na jačanje sustava u skladu s programom Vlade RH, priopćili su danas iz Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

primopredaja ministarstva
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap