Milivoj Špika je kandidat platforme ‘Umirovljenici zajedno’ za zagrebačkog gradonačelnika

Josip Mihaljević
9. travnja 2021.
Novosti
A- A+

Nedavno osnovana umirovljenička platforma ‘Umirovljenici zajedno’ odlučila je da će kandidat za zagrebačkog gradonačelnika biti Milivoj Špika, predsjednik Bloka umirovljenici zajedno.

milivoj špika

Foto: Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Milivoj Špika i kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Blanka Sunara

Platforma ‘Umirovljenici zajedno’ danas je pred zgradom Gradske uprave Grada Zagreba najavila izlazak na lokalne izbore u Gradu Zagrebu. Kandidat za gradonačelnika bit će predsjednik stranke Blok umirovljenici zajedno Milivoj Špika, a za zamjenicu gradonačelnika u utrku ide Blanka Sunara, predsjednica Koordinacije umirovljeničkih udruga i zajednica. Poslali su i priopćenje medijima kojeg objavljujemo u integralnom obliku: “Predstavljanje kandidatas za gadonačelnik Grada Zagteba”.

“Zagrebu ne trebaju nikakve revolucije”

Evo kako je Milivoj Špika najavio svoju kandidaturu.

BUZ umirovljenici zajedno
BUZ: Nikad šira umirovljenička platforma "UMIROVLJENICI ZAJEDNO" izlazi na izbore u Zagrebu

“Na ovu kandidaturu smo se odlučili slušajući što su do sada ovi kandidati pričali u nekoliko tjedana koliko praktično već kampanja traje. Vidjevši što to oni nude zaključili smo da umirovljenici Grada Zagreba, kojih je preko 200 tisuća, ne mogu mirno gledati i biti nijemi promatrači ovoga što se u Zagrebu događa”, kazao je Milivoj Špika.

Špika je rekao kako se neki kandidati ponašaju kao revolucionari iz prošlog stoljeća “koji bi odjednom nešto rušili, mijenjali, napravili bi kaos”. Druge kandidate je opisao kao grabežljivce na plijen “misleći na sinekure javnih ustanova i poduzeća i sličnih stvari”.

“Nakon potresa i pandemije Gradu Zagrebu ne trebaju nikakve revolucije i nikakav kaos. Gradu Zagrebu treba netko tko će sa sadašnjeg načina upravljanja gradom provesti jednu mirnu tranziciju na jedan novi način upravljanja gradom”, kazao je Špika.

Uvjereni u pobjedu na izborima

Špika je kazao da se svi političari sjete umirovljenika pred izbore, a oni će o njima brinuti svih 365 dana u godini.

špika milivoj
Špika: Instantno ćemo povećati mirovine za 10 posto, a u HZMO-u će "letjeti perje"

“Umirovljenicima ne treba puno. Trebaju im samo prihodi, ako nije mirovina, onda i onaj socijalni dodatak, koji je dostatan za život dostojnog čovjeka. U Zagrebu ima preko 200 tisuća umirovljenika. Njih je možda pola već angažirano u određenim političkim opcijama i oni će biti tamo. Sasvim sigurno pola njih nije i to su oni na koje mi računamo”, rekao je Špika.

Program će objavljivati iz dana u dan tijekom kampanje. Špika je zatim rekao da bi s 10 posto medijskog prostora koliko dobiju “razvikani” kandidati sigurno osvojio ove izbore.

“U jedno budite sigurni – kad bismo mi imali 10 posto prostora u medijima koliko dobiju neki razvikani kandidati mi bismo se već sada kladili da bi iz naših redova bio sljedeći gradonačelnik Grada Zagreba. Ali svjesni smo da protiv milijuna i protiv lobija ne možemo ali ćemo se zato svakako boriti, dat ćemo sve od sebe. Kod nas ne važi ona da je važno sudjelovati. Ne – mi ulazimo u ovu igru da bismo pobijedili”, kazao je Špika.

Što obećavaju umirovljenicima?

Blanka Sunara u svom obraćanju je istaknula je posebnu važnost i ulogu umirovljenika koji se stalno gura na margini društvenih zbivanja bez obzira što se radi o populaciji koja svojim iskustvom može još puno doprinijeti.

Naglasila mogućnost da se svim umirovljenicima omogući besplatna vožnja tramvajem tijekom vikenda, da se npr. za „BAD BLU SENIORE“  omogući gratis ulazak na stadion odnosno utakmice, da se u svakoj Gradskoj četvrti omogući izgradnja doma za umirovljenike, uz napomenu da će se program po cjelinama predstaviti u narednom razdoblju.

Milivoj Špika je kandidat platforme ‘Umirovljenici zajedno’ za zagrebačkog gradonačelnika
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap