BUZ: Nikad šira umirovljenička platforma “UMIROVLJENICI ZAJEDNO” izlazi na izbore u Zagrebu

Josip Mihaljević
26. ožujka 2021.
Novosti
A- A+

Umirovljenička stranka Blok umirovljenici zajedno, s političkim partnerima i podrškom raznih udruga umirovljenika, danas je predstavila platformu UMIROVLJENICI ZAJEDNO kojom planiraju izaći na lokalne izbore u Zagrebu.

BUZ umirovljenici zajedno

Foto: Press

Umirovljenici sada imaju i svoga predstavnika na lokalnim izborima u Zagrebu. Danas je u prostorijama Udruge umirovljenika HRT-a u Zagrebu održana zajednička konferencija za medije novonastale platforme ‘UMIROVLJENICI ZAJEDNO’ koju u ovom trenutku čine političke stranke Blok umirovljenici zajedno (BUZ) i Demokratska stranka umirovljenika (DSU), članovi Koordinacije umirovljeničkih udruga javnih tvrtki i zajednica Hrvatske koju pak čine: Zajednica umirovljeničkih udruga HEP-a, Zajednica udruga umirovljenika MUP-a, Koordinacijski odbor društva i udruga umirovljenika HP i HT Hrvatske, Društvo hrvatski umirovljenik, Udruga umirovljenika INA, Udruga umirovljenika HRT-a, Sindikat umirovljenika Hrvatske Grada Zagreba, Udruga umirovljenika Novi Zagreb… lista je pozamašna. Na konferenciji su govorili predsjednik BUZ-a Milivoj Špika, predsjednica Koordinacije umirovljeničkih udruga i zajednica udruga Branka Sunara i predsjednik SUH-a Grada Zagreba Stevo Živčić.

Gradu slijede neizbježne promjene, smatraju umirovljenici koji udruženim snagama žele “preuzeti punu odgovornost za sve socijalne skupine, a posebno za budućnost umirovljenika kao i svih onih koji će to uskoro biti.”

“Danas smo na tiskovnoj konferenciji i službeno objavili naš zajednički izlazak na lokalne izbore u Gradu Zagrebu koji se održavaju 16. svibnja 2021. godine na koje izlazimo sa svojim kandidatima na svim izbornim listama. Udruženim snagama umirovljeničkih udruga i stranaka na nikada do sada ovako brojno ji snažnoj platformi UMIROVLJENICI ZAJEDNO izlazimo na predstojeće izbore s velikim optimizmom očekujući odličan izborni rezultat”, stoji u priopćenju Bloka umirovljenici zajedno kojeg potpisuje predsjednik stranke Milivoj Špika.

Očekuju da će im se pridružiti HSU

BUZ objašnjava kako su poziv na suradnju uputili i drugim čimbenicima umirovljeničke scene. Otkrivaju kako od Matice umirovljenika Hrvatske i Stranke umirovljenika već imaju načelnu potporu, ali čeka se HSU s kojima imaju sastanak početkom idućeg tjedna.

gabričević špika
HSU ponovno kreće u ujedinjavanje umirovljenika: Pao dogovor između Gabričevića i Špike

“Umirovljenici Grada Zagreba zaslužuju imati svoje izravne predstavnike u izvršnoj vlasti kao i u svim predstavničkim tijelima, a koliko će ih biti na zajedničkoj i nikada široj umirovljeničkoj platformi ovisit će isključivo o njihovoj potpori. Umirovljenici Grada Zagreba će dakle imati priliku glasati isključivo za sebe kroz svoje predstavnike, a time i za svoje interese”, poručuje Milivoj Špika.

Nude se i mjesta na izbornim listama:

“Želimo posebno istaknuti misao odnosno jedan zaključak koji se nameće, a to je mogućnost koju nudimo svim umirovljenicima za neposredno sudjelovanje u svim izbornim procesima što uključuje i sudjelovanje na izbornim listama”, stoji u priopćenju.

Što se tiče programa, spominje se dodatak na mirovinu za umirovljenike s malim mirovinama, besplatni javni prijevoz, izgradnja domova za umirovljenike, infrastrukturni projekti, ugradnja dizala u višekatnice…

“Ono u što smo sigurni je da Gradu Zagrebu nakon katastrofalnog potreas i pandemije kojoj se ne vidi kraja u ovom izuzetno osjetljivom trenutku ne trebaju nikakve revolucije kao što neki kandidati najavljuju već jedna uljuđena tranzicija na jedan novi model upravljanja gradom, modela u kojem će nadležne službe i tijela dobiti ovlasti koje im pripadaju, kao i odgovornost koja ide uz taj model”, navodi se u priopćenju BUZ-a.

 

BUZ: Nikad šira umirovljenička platforma “UMIROVLJENICI ZAJEDNO” izlazi na izbore u Zagrebu
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap