Milanović o HRT-u: Treba ukinuti politički program. Daju ti kantu masti dnevno, ja sam na drugačijoj prehrani

Josip Mihaljević
1. srpnja 2021.
Novosti
A- A+

Predsjednik Republike Zoran Milanović komentirao je danas uhićenje glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije. Kazao je da se treba ukinuti informativno politički program koji se bavi dnevnom politikom. No, pretplatu bi ipak zadržao jer “ta televizija radi što druge neće”.

milanovic

Foto: Zoran Milanović | Youtube screenshot

Predsjednik Zoran Milanović danas je komentirao bombastična uhićenja u Zagrebu, među kojima je i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić. Milanović HRT već dulje vremena zove Yutel, još od predsjedničke kampanje govori da im ne planira dati intervju ali je gostovao kod Romana Bolkovića u emisiji 1 na 1.

“Nema potrebe za dnevnom politikom na ‘Yutelu'”

Danas je odgovarao na pitanje kako treba funkcionirati javna televizija nakon uhićenja glavnog i odgovornog na HRT-u:

hrt prisavlje
Nevjerojatno: Korisnici u domovima za starije i nemoćne moraju plaćati HRT pretplatu

“Treba ukinuti informativno politički program. Možda zadržati gospodarski, to možda. Ali dnevnu, stranačku politiku kao oblik servisa – dakle ti mi daješ kantu masti dnevno, a ja sam na sasvim drugoj vrsti prehrane, ne treba mi to.

Imamo sada neovisnih medija koji su dobri, ima neovisnih medija koji su loši, ima i pisanih medija koji su običan fiškalski reket, praktički društvo za naplatu dugova, koliko platiš toliko dobiješ, ima svega.

U tom smislu, potreba za javnim servisom u smislu dnevne politike Yutela, što je ova televizija, to nema potrebe. To je nepošteno”, ispalio je kao iz topa predsjednik Milanović.

“HRT je o meni izvještavao kritički dok sam bio na vlasti”

No, odmah je rekao da ne bi ukidao pretplatu jer oni rade posao koji nitko drugi neće raditi aludirajući na edukacijske i baštinske elemente programa.

Željko Šemper
Šemper opleo po HRT-u zbog izjave da bi pristojba trebala porasti na 96 kuna!

“Ali smatram zaista da HRT kao javni, a u stvari stranački servis HDZ-a, kad je politika u pitanju, treba naprosto osloboditi tog tereta”, kazao je Milanović.

Novinari su ga pitali kaje li se jer je upravo njegova vlada izglasala Zakon o HRT-u prema kojem se ravnatelj bira u Saboru:

“Ne, uopće ne. Mi smo izabrali čovjeka koji je bio prilično prgav i neovisan. Sve je u čovjeku na kraju. Sjećate se tog čovjeka? Bio je prgav i neovisan. Nisam nadzirao njegov rad i ta televizija je bila prilično kritična kao premijeru. To je činjenica. A vi napravite prilog koji dokazuje suprotno, ali nećete jer nemate dokaza za to, niti tako mislite. Da, moja vlada je donijela taj zakon i mislim da taj zakon nije loš”, kazao je Milanović.

Milanović o HRT-u: Treba ukinuti politički program. Daju ti kantu masti dnevno, ja sam na drugačijoj prehrani
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap