Milanović kao privatnik: Isplaćivao si je minimalac, što znači i najmanje doprinose

Josip Mihaljević
9. rujna 2019.
Novosti
A- A+

Predsjednički kandidat Zoran Milanović bio je gost u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2. Nije puno htio otkriti o poslu kojim se bavio van politike, ali je potvrdio kako si je isplaćivao minimalac i samim time najmanje doprinose za mirovinsko osiguranje. Evo i zašto.

Foto: Youtube screenshot

Zoran Milanović gostovao je jučer u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2. Iako je u prošlosti znao kritizirati smisao i postojanje predsjedničke funkcije, ove godine će se natjecati upravo za to mjesto.

“Prije tri godine sam mislio da se neću kandidirati. Sada smatram da je stanje u zemlji takvo da idu sva jaja i perad u jednu košaru, a to nije dobro. Gledao sam to i onda sam odlučio”, kazao je.

Kao svoje adute istaknuo je želju, strast i odluku da da ono što može.

Ipak, možda najzanimljiviji dio emisije odnosio se na pitanja što je Zoran Milanović radio van politike. Bivši premijer Milanović odbio je iznijeti detalje o svom poslovanju u konzultantskoj tvrtci koju je osnovao, a to je opravdao ugovornim obvezama i neke informacije nazvao poreznom tajnom.

Milanović zahvalio umirovljenicima na potpori. Evo što je rekao!

“U zadnje dvije i pol godine kad sam se bavio privatnim poslom nisam radio za javni sektor, za državne firme ni na koji način, nisam radio za Bandića i Holding, nisam radio za strane vlade. Imam 600-tinjak tisuća kuna prometa u mojoj firmi s ograničenom odgovornošću. To je u poreznoj upravi, to je porezna tajna i obveze prema ljudima s kojima sam radio. Nećete nikada naći da sam radio za bilo koga tko je vezan za javne jasle. Nikad”, kazao je Milanović.

Ipak, potvrdio je da si je od tih 600-tinjak tisuća kuna prometa u firmi isplaćivao tek minimalac kao plaću. To automatski znači i najniže doprinose za mirovinski sustav:

“Davao sam si minimalac jer sam s druge strane plaćao porez. Sustav je postavljen tako. Znate li koliko sam poreza na dobit platio? Da sam prijavio na pet ili sedam tisuća kuna mjesečno, platio bih više doprinosa, ali ja sam platio sav porez na dobit. Nešto novca je i dan danas na računu te firme. To su za prosječnog građanina ozbiljni novci, ali za ljude o kojima pričamo, to je bakšiš”, kazao je Milanović.

 

Milanović kao privatnik: Isplaćivao si je minimalac, što znači i najmanje doprinose
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap