Medveda u Petrinji dočekao umirovljeni branitelj: ‘Koliko sam te puta zvao? Odi vidjeti gdje živim’

Milan Dalmacija
29. studenoga 2022.
Novosti
A- A+

Tijekom posjeta Sisku i Petrinji, ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu prišao je jedan umirovljeni branitelj koji je nezadovoljan tijekom obnove. Požalio se kako živi od 2.500 kuna mirovine te da je u kreditima i da mu kuća još uvijek nije obnovljena.

Branitelj dočekao Tomu Medveda u Petrinji | Foto: Screenshot: HRT

Ministar hrvatskih branitelja, Tomo Medved u utorak je obišao Sisak i Petrinju kako bi se kao šef Nacionalnog stožera za provedbu obnove nakon potresa uvjerio u stanje na terenu. U Petrinji ga je dočekao jedan umirovljeni branitelj koji je nezadovoljan zbog toga što mu kuća još uvijek nije obnovljena.

Ministra obnove nemamo, ali zato umirovljenici obnavljaju sami, pogledajte!

– Koliko sam te puta zvao? Hajde odite vidjeti gdje ja živim. Koliko je nas? Jako puno. Zovi ovog, zovi onog. Gospođa gradonačelnica sad se smije, briga nju za nas. Kako živimo? Evo, žena mi se razboljela. Ja kao branitelj nemam nikakvih prava, govorio je ministru ogorčeni branitelj.

Medved mu je poručio da nije potrebno vikati, iako mu je čovjek govorio kako stalno “zove okolo” i da ga nitko ne doživljava, prenosi Večernji.

– Niste vi jedini branitelj ovdje, pa onda se strpite, poručio mu je Medved.

Na tvrdnju branitelja da ga stalno usmjerava negdje drugdje, ministar mu je poručio da ga usmjerava “na službe koje rade”. Na kraju se čovjek slomio i kroz suze Medvedu poručio da živi od 2.500 kuna mirovine i da je opterećen kreditima.

Inače, prosječna mirovina hrvatskih branitelja, određena prema Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, prema podacima HZMO-a za listopad, iznosi 6.659,45 kuna, dok je prosječna mirovina onih branitelja kojima je ona priznata ZOMO-om i određena ZOHBDR-om 3.246,06 kuna.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap