Marija (83) uživa u svojem vrtu, a uzgoj cvijeća joj je utjeha za sve životne nedaće

Ana Kanazir
14. kolovoza 2023.
Novosti
A- A+

Neki umirovljenici imaju mnoge hobije, dok drugi jednostavno vole najviše vremena provoditi u svojem vrtu. Upravo je takva i Marija koja najviše pažnje pridaje uzgoju cvijeća, a ponajviše ruže. Kako sama kaže, njezin hobi je zaslužan što je i u 83. godini toliko vitalna.

Baka Marija u vrtu

Marija u vrtu | Foto: ePodravina/Dinko Borozan

Marija Peršić ima 83 godine i živi u mjestu Hlebine u Koprivničko-križevačkoj županiji, a opušta se uz svoj hobi, uzgoj cvijeća. Baš njemu zahvaljuje svoju dugovječnost i lijep život.

Umirovljenica Keti
Keti (67) prima slovensku mirovinu: 'Mislim da nema države u kojoj su umirovljenici zadovoljni mirovinama'

Kako je otkrila novinaru Dinku Borozanu za portal ePodravina.hr, Marija je udovica već 11 godina, a u uzgoju cvijeća pronalazi utjehu za sve životne nedaće. Cvijeće joj je veliki hobi još od rane mladosti. Uz nju, u njezinom vrtu uživaju i brojni prolaznici koji se čude kako to sve održava jedna umirovljenica od 83 godine.

– Prati me sreća s uzgojem cvijeća. Kad ga plijevim, sve što od tih otpadaka posadim pretvara se u novi mali cvjetni otok. Očito sam rođena za brigu oko cvijeća pa sam možda trebala biti cvjećarka. Uživam kad cvijeće procvate jer onda imam pravi spektar boja i mirisa na svom imanju, rekla je Marija za portal ePodravina.

Iako ne zna koliko točno vrsta cvijeća ima u svojem vrtu, sigurna je u jedno. Najveću površinu zauzimaju ruže i to različitih sorti. Marija je priznala kako nije mogla imati djecu pa je nakon smrti supruga ostala sama i upravo zato joj je cvijeće i utjeha koja joj daje snage da i dalje uživa u životu.

Osim Marije, i umirovljenica Keti također uživa u svojem vrtu u kojem uzgaja voće i povrće. Njezinu priču možete vidjeti ovdje.

 

Copy link
Powered by Social Snap