Mali grad umirovljenicima će isplatiti i do 1.000 kuna božićnice!

Jasmina Grgurić
11. studenoga 2021.
Novosti
A- A+

Sve je dulji popis gradova koji će svojim umirovljenicima isplatiti božićnice ove godine u većim iznosima nego što je bila dosadašnja praksa. Još jedna mala sredina svrstala se u sam vrh po visini pomoći za svoje starije sugrađane.

Foto: Mirovina.hr

Do čak 1.000 kuna božićnice svojim starijim stanovnicima isplatit će Grad Mali Lošinj. O visini potpore odlučila je gradonačelnica, a pravo na pomoć umirovljenici s niskim primanjima ostvarili su temeljem Odluke o zaštiti socijalnog standarda građana.

Grad postao rekorder po iznosima pomoći za umirovljenike: 700 kuna za Božić!

Umirovljenici s mirovinom do 1.000 kuna dobit će 1.000 kuna potpore, oni s mirovinom između 1.000 i 1.500 kuna dobit će po 600 kuna potpore, a umirovljenici s mirovinom od 1.500 do 2.000 kuna imaju pravo na 400 kuna.

Nešto lošija vijest je da pomoć neće dobiti u novcu, nego u bonovima, no s obzirom da je hrana sve skuplja te da će za blagdane većina kućnog budžeta otići upravo na tu stavku, potpora će biti dobrodošla i u ovakvom obliku.

Kako smo ovih dana već pisali, iznose božićnica i uskrsnica do 700 kuna, uz plaćanje premije dopunskog osiguranja, osigurao je i grad Opatija za sve s mirovinom do 4.000 kuna. Veći su to iznosi i cenzusi nego lani, a iznos pomoći umirovljenicima za blagdane udvostručila je i Velika Gorica pa oni sada iznose do 800 kuna, ovisno o visini mirovine.

Mali grad umirovljenicima će isplatiti i do 1.000 kuna božićnice!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap